Categorieën

Service

Vier tips om een huurwoning een make over te geven

Vier tips om een huurwoning een make over te geven
Wonen

Vier tips om een huurwoning een make over te geven

  • Advertorial
  • 07-05-2024
  • Wonen
Vier tips om een huurwoning een make over te geven

Foto: Pexels/Vecislavas Popa


SCHIEDAM - Het kan soms lastig zijn om een huurwoning naar jouw smaak in te richten, vooral als je beperkt bent in wat je mag veranderen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een huurwoning een make over te geven zonder permanente schade aan te richten. In dit artikel delen we een paar handige tips om jouw huurwoning om te toveren tot een stijlvolle ruimte!

Mix nieuwe en oude meubels
Een van de makkelijkste manieren om een huurwoning een make over te geven is door te spelen met losse meubelstukken en accessoires. Kies voor meubels die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je de indeling van de ruimte veranderen en een nieuwe sfeer creëren zonder permanente schade aan te richten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vloerkleed, kussens of een statement lamp om de ruimte een persoonlijke touch te geven. 

Geef de muren een make-over
Er zijn tegenwoordig verschillende manieren waarop je de muren een leuke touch kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een behang met print. Gelukkig zijn er verschillende opties die ook weer makkelijk te verwijderen zijn. Dit scheelt enorm. Muurstickers zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Deze zijn ook verkrijgen in de leukste printjes en met de leukste kleuren. Deze kun je gemakkelijk verwijderen zonder resten achter te laten. Ook kun je werken met fotolijsten, posters of wandplanken om de muren te decoreren. Zo geef je de ruimte een nieuwe look zonder de huurvoorwaarden te overtreden.

Maak gebruik van zonwering
Een handige manier om een huurwoning een make over te geven is door te spelen met zonwering. Kies voor mooie gordijnen, jaloezieën of shutters om de ramen aan te kleden en de sfeer in de ruimte te veranderen. Je kunt ook kiezen voor zonwering zuignappen dit is natuurlijk ideaal. Ook kun je werken met zonwerende folie die je gemakkelijk kunt aanbrengen en verwijderen. Er zijn vandaag de dag veel verschillende mogelijkheden! Zo creëer je niet alleen een gezellige sfeer, maar zorg je ook voor privacy en bescherming tegen de zon.

Verander de verlichting
Een simpele maar effectieve manier om een huurwoning een make over te geven is door aanpassingen te maken wat de verlichting betreft. Kies voor eem combi van verschillende lampen zoals hanglampen, vloerlampen of tafellampen om de sfeer in de ruimte te veranderen. Ook kun je werken met dimbare lampen of smart verlichting in leuke kleurtjes. Zo geef je de huurwoning een persoonlijke touch en creëer je een gezellige sfeer.