Categorieën

Service

Vlaardingen-Noord zit zonder stroom

Vlaardingen-Noord zit zonder stroom
112

Vlaardingen-Noord zit zonder stroom

  • Redactie/Flashphoto
  • 11-06-2023
  • 112
Vlaardingen-Noord zit zonder stroom

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: Successievelijk hebben alle huishoudens in Holy weer elektriciteit.

Laatste nieuws: Stedin meldt om 9.42 uur dat inmiddels weer vijftienhonderd huishoudens stroom hebben. De netbeheerder kan gefaseerd groepen klanten weer van stroom voorzien.

De winkels in Holy blijven voorlopig dicht.

VLAARDINGEN - Een kleine elfduizend adressen in Vlaardingen zitten zonder stroom. Even voor zevenen viel de elektriciteit weg in grote delen van Vlaardingen-Noord.

Vanwege de langdurigheid van de stroomstoring, de grootte ervan en dat enkele verzorgingstehuizen ook zonder stroom zitten heeft de brandweer opgeschaald naar Grip 1. Hulpdiensten gaan overleggen voor een plan van aanpak. De verwachting is dat de stroomvoorziening sowieso niet voor elf uur is opgelost, mogelijk nog langer.

Door de storing kwamen mensen vanochtend vast te zitten in liften die stil vielen. De brandweer rukte uit naar de Churchillsingel en de Wenenweg. Stedin meld dat er 10.980 adressen zonder stroom zitten. Het zou gaan om de postcodes 3135 DA tot en met 3138 HD. 

De oorzaak van de problemen is wel bekend: kortsluiting en brand in een elektriciteitshuis aan de Fazantlaan in Vlaardingen. 

Schiedammers die naar Vlaardingen rijden: let extra op, want ook de verkeerslichten doen het niet.

Stedin meldt om 9.42 uur dat inmiddels weer 1500 huishoudens stroom hebben. De netbeheerder kan gefaseerd groepen klanten weer van stroom voorzien.