Categorieën

Service

Vonne van der Meer te gast in Literair Café

Vonne van der Meer te gast in Literair Café
Uit

Vonne van der Meer te gast in Literair Café

  • Advertentie
  • 20-03-2023
  • Uit
Vonne van der Meer te gast in Literair Café

Foto: Anneleen Louwes


SCHIEDAM – Schrijfster Vonne van der Meer is te gast in het Literair Café op donderdag 30 maart. Vonne van der Meer (Eindhoven 1952) bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre op dat gewaardeerd wordt om haar beeldende stijl en haar scherpe psychologische inzicht. 

In 1985 debuteerde Van der Meer met de verhalenbundel ‘Het limonadegevoel en andere verhalen’. Vanaf dat moment publiceerde zij elke twee á drie jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als ‘De reis naar het kind’ (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen ‘Eilandgasten’. Haar laatste boek verscheen in 2022 onder de titel ‘Gesprekken op maandag’. Haar werk bevat onvergetelijke personages, die verwikkeld raken in herkenbare, maar nooit voorspelbare situaties. Van der Meer hanteert eigenlijk altijd een lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat. 

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.


Praktische informatie:

Datum: donderdag 30 maart van 20.00 tot 22.00 uur 
Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs
Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-). Kaarten bestellen via I: www.debilbiotheekschiedam.nl. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →