Categorieën

Service

Voor altijd jong in de Kinderboekenweek

Voor altijd jong in de Kinderboekenweek
Uit

Voor altijd jong in de Kinderboekenweek

  • Redactie
  • 26-09-2016
  • Uit
Voor altijd jong in de Kinderboekenweek
SCHIEDAM - Dit jaar staat de Kinderboekenweek van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober in het teken van opa’s en oma’s. In Schiedam zijn er in de bilbliotheek in de Korenbeurs 'leuke dingen' te doen voor de hele familie. 

Op woensdag 5 oktober spelen kinderboekenschrijfster Bette Westera en gitarist Diederik van Essel een 'muzikale vertelvoorstelling' voor kinderen vanaf vier jaar, tussen twee en drie uur. Vanaf twee uur - tot vier uur - kunnen kinderen proeven en ruiken in Oma’s keuken. 

De hele familie kan op zaterdag 8 oktober uit volle borst meezingen tijdens het kinderboekenweekconcert. Harmonieorkest Sint Radboud speelt onder meer kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt, vanaf vier uur. 

Kinderboekenschrijver en wereldreiziger Arend van Dam vertelt op zondag 9 oktober van twee tot drie over spannende verhalen van vroeger en over de familiestamboom (voor kinderen vanaf zeven jaar). Ieder met een hart voor techniek kan tussen half twee en vier aan de bak tijdens workshops, geschikt voor ieder vanaf een jaar of zes. Vanaf half vier is er een interactieve theatervoorstelling over de familie Mak, te volgen voor kinderen vanaf vijf jaar. Voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en ieder die nieuwsgierig is naar zijn of haar voorouders, is er een gemeentearchivaris aanwezig om stambomen uit te pluizen. Handig dus om familiegegevens mee te nemen. 

Op woensdag 12 oktober vanaf twee uur wordt het verfilmde boek van Sjoerd Kuyper ‘Mijn opa de bankrover’, vertoond voor kinderen vanaf zes jaar.

In de Kinderboekenweek en ook nadien (tot en met 30 oktober) exposeert de Schiedamse fotograaf Gerard van Soest ‘de jeugd van vroeger’, met sfeervolle kinder(portret)foto’s uit de jaren 1970 tot en met 1990. Deze foto’s zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek in de Korenbeurs te bekijken.

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Soms is het nodig om aan te melden. Dat kan onder meer via I: www.debibliotheekschiedam.nl.