Categorieën

Service

Voor vrijwilligers die - nog - beter willen werken

Voor vrijwilligers die - nog - beter willen werken
Onderwijs

Voor vrijwilligers die - nog - beter willen werken

  • Advertentie
  • 23-02-2023
  • Onderwijs
Voor vrijwilligers die - nog - beter willen werken

SCHIEDAM - Klik verzorgt binnen zijn Vrijwilligersacademie de training vertrouwenscontactpersoon. 

6 maart: Training vertrouwenscontactpersoon

Het ontbreken van een luisterend oor of iemand die raad geeft, maakt het moeilijker voor vrijwilligers om ongewenst gedrag te bespreken. Mede hierdoor zien slachtoffers er vaak van af hun klacht te melden en blijven ongewenste en onveilige situaties voortbestaan. Daarom is het belangrijk om een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) binnen uw organisatie te hebben. Een VCP is binnen de organisatie het eerste aanspreekpunt. De VCP weet welke mogelijkheden er zijn om hulp te krijgen. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen? Waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen? Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De training is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend.

Voor wie? Deze trainingsdag is voor vrijwilligers en professionals in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam die geen bestuurlijke functie bekleden of eigenaar zijn van hun organisatie. Er is plaats voor maximaal zestien deelnemers.

Meer info en aanmelden: https://klikvrijwilligers.nl/ academie/klik-vrijwilligers- training-tot- vertrouwenscontactpersoon- deel-2-deel-1-in-beschrijving


PS. In een eerste versie van dit bericht werden ook de cursussen Branding en EHBO genoemd. De eerste is geannuleerd, de tweede al vol.

Dippel Muziekproductie & Advies

Rustenburg 14, Schiedam

Meer over Dippel Muziekproductie & Advies →