Categorieën

Service

Vopak Agencies naar Schiedam

Vopak Agencies naar Schiedam
Nieuws

Vopak Agencies naar Schiedam

  • Redactie
  • 04-04-2016
  • Nieuws
Vopak Agencies naar Schiedam

SCHIEDAM - Vopak Agencies is verhuisd van Rotterdam-Heijplaat naar Schiedam. Vandaag hebben de zeventig werknemers hun nieuwe Schiedamse onderkomen in de Havenstraat betrokken.

Vopak Agencies koos volgens managing-director Tjeerd van der Voorn voor het nieuwe kantoorpand vanwege de uitstraling, de ligging en de indeling. “Het is een heerlijk fris, transparant pand, modern vormgegeven.” En de ligging aan de Nieuwe Waterweg is volgens hem waar mensen die werken in de scheepvaart van dromen.

Het gebouw biedt meer mogelijkheden tot samenwerken en het vormen van werkgroepen en teams dan het oude onderkomen, dat 'klassieker' was. “Met meer muren en schotten zeg maar.” Vopak Agencies biedt de werknemers wel vaste werkplekken. Volgens Van der Voorn gaat het om veertig man-vrouw die '24/7 bezig zijn in de dienstverlening aan de klant en enkele afdelingen die het primaire proces ondersteunen en de Vopak Agencies Hub-services'. Er is nog ruimte, letterlijk, voor uitbreiding van het personeelsbestand met 'tien, twintig procent'.

Vopak Agencies Hub-services bundelt in opdracht en tot gemak van de rederijen die klant zijn, de regie over scheepsagenturen in meerdere havens. “We bieden dat nu aan in Europa en Noord- en Zuid-Amerika”, aldus Van der Voorn. Het is de bedoeling deze dienst uit te breiden naar andere continenten.

Vopak Agencies is
onderdeel van het Vopak-concern en levert diensten aan rederijen, producenten en distributeurs in de olie- en chemische industrie en de offshore. Het biedt behalve de hub-agenturen, 'klassieke' agentschappen in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Terneuzen, Antwerpen, Gent, Rostock, Hamburg en Gothenburg. Vopak zelf is wereldwijd actief in de opslag en aan- en afvoer voor olie en olieproducten.

Vopak huurt het kantoor van David Hart Group (DHG). Het gaat om in totaal bijna tweeduizend vierkante meter in de Havenstraat, waar aan de Nieuwe Waterweg sinds enige jaren twee witte kantoorpanden staan. Vopak Agencies zal het meest westelijke van de twee delen met Wärtsila, waarbij het de derde, vierde en vijfde verdieping benut. Het andere gebouw wordt gebruikt door Jumbo Shipping.

Deze locatie won het volgens Van der Voorn van twee andere onderzochte plekken in het Rotterdamse, te weten op zuid (Rotterdam dus) en op het Brainpark bij de Erasmus Universiteit. De verhuizing is naar wens verlopen, aldus de directeur. “Ik moet eigenlijk even blank hout zoeken om het af te kloppen, zo gladjes gaat het.”

Maandag 4 april om 16.23 uur is een nieuwe versie van dit artikel geplaatst