Categorieën

Service

Schiedammers met verdiensten krijgen grote pluim

Schiedammers met verdiensten krijgen grote pluim
Uit

Schiedammers met verdiensten krijgen grote pluim

  • Redactie/De Schiedammer Online/JW TV
  • 08-12-2023
  • Uit


SCHIEDAM - Schiedam Partners heeft gisteren in de Waag ere-penningen uitgereikt aan tien Schiedammers. Deze Schiedammers worden volgende week op social media 'in het licht' gezet, omdat zij als vrijwilliger en/of met hun werk veel voor de Schiedamse inwoners betekenen. Van 15 december tot en met 24 december staat er iedere dag iemand in het zonnetje. 

De stadsmarketingorganisatie Schiedam Partners, die in feite met een moderne naam en aanpak de voortzetting is van het VVV, heeft zelf een lijstje samengesteld van mensen die in Schiedam veel doen voor hun medemens. Dat is met name gedaan door Marguise Stearn, communicatieadviseur Schiedam Partners, door rond te vragen in Schiedam. Bijvoorbeeld vroeg zij om suggesties aan winnaars van vorig jaar.

Jan Willem de Boer die Marguise in de Waag interviewde, opperde haar de volgende suggestie: om niet veelal met dezelfde namen op de proppen te komen, is het wellicht een idee om eens aan alle inwoners van Schiedam te vragen van wie zij vinden dat die eer en een beetje extra aandacht verdienen. Dat is een idee dat Marguise graag in de komende evaluatie van het project zegt mee te nemen.

Dit tiental kreeg de penning (S'dam in het licht-penning) uitgereikt door wethouder Anouschka Biekman. Je ziet de meesten van hen op de foto met de wethouder (derde van links): Edwin Maarleveld (docent basisschool, voorzitter Stichting Jilles Bruggeman), Ine Elderkamp (vrijwilliger, kookt voor veel organisaties), Crystal Seinpaal (senior jeugdcoach YETS Foundation), Ina Blans Visser (bedrijfsleider Wijkcentrum De Erker), Edwin Spek (o.a. Suikerzoet Filmfestival), Jolanda Schoenmakers (JMVR Zorgt), Biser Kuyumdzhiev (pastoor actief in Bulgaarse gemeenschap in Oost), Renate van der Donk (werkneemster van De Kleine Ambassade), Nilsu Ercan (voorzitter Stichting Cem, het jongeren comité van het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond) en Bernard Boode (o.a. Cultuur Borrelt).