Categorieën

Service

Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren jubileum

Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren jubileum
Nieuws

Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren jubileum

  • Redactie
  • 13-05-2024
  • Nieuws
Vrijwilligers Scouting Tono-groep vieren jubileum

SCHIEDAM - In 1921 werd de Scouting Tono-groep opgericht. Dat was geen lang leven beschoren. In 1934 werd de scoutinggroep heropgericht. De vrijwilligers van de Scouting Tono-groep vierden daarom het 90-jarig jubileum.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat een vereniging de 90 jaar haalt. Bijna was dat de Scouting Tono-groep ook niet gelukt. Na oprichting in 1921 als waterscoutinggroep voor meisjes moest de groep al snel stoppen. In 1934 werd de groep heropgericht. Nu als landgroep voor meisjes Nu, 90 jaar later, is de Scouting Tono-groep een levendige en gezonde scoutinggroep. De vrijwilligers trokken naar Wassenaar om het 90-jarig bestaan uitbundig te vieren.

,,De bedoeling was een groepskamp met alle leden'', zo begint Bram Lansbergen, zelf beverleider bij de Scouting Tono-groep. ,,Het bleek alleen dat veruit de meeste gezinnen dan zelf vakantie wilden houden. We hebben dit toen snel omgezet naar een jubileumweekend voor de vrijwilligers. Op 6 juli vieren we alsnog het 90-jarig jubileum met de gehele scoutingroep.''

Tijdens het jubileumweekend was er voor de vrijwilligers een hike door de duinen, gevolgd door wateractiviteiten zoals kano varen of in een waterbal op het water drijven. ’s Avond werd het feest zelf gevierd.

De Scouting Tono-groep heeft uitgesproken te willen fuseren met de Scouting Taizé-groep. Voorwaarde hiervoor is wel dat er bij de locatie van de laatste beschikking komt over goede spel- en speelruimte voor de scouts en de gemeente hieraan wil mee werken.