Categorie├źn

Service

Vrijwilligerswerk centraal bij lokale omroep

Vrijwilligerswerk centraal bij lokale omroep
Wonen

Vrijwilligerswerk centraal bij lokale omroep

  • Redactie
  • 28-02-2019
  • Wonen
Vrijwilligerswerk centraal bij lokale omroep

SCHIEDAM - Vrijwilligerswerk in zijn vele facetten. Dat wil omroep Schie onder de aandacht brengen in een nieuwe campagne onder de naam 'Schiedammers maken geluk'.

Vanaf maandag wordt op Schie FM, Schie TV en de internetkanalen van Schie uitgebreid aandacht besteed aan vrijwilligerswerk in Schiedam. De lokale omroep, het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam en het Wijkondersteuningsteam (WOT) hebben de handen ineengeslagen. Schiedam kent duizenden vrijwilligers, die op regelmatige basis allerlei dingen doen die belangrijk zijn voor het leven in de stad en haar inwoners. Anderen doen jaarlijks mee aan sociale initiatieven, zoals bijvoorbeeld NL Doet. Naar schatting ruim een derde van de Schiedammers doet aan vrijwilligerswerk.

Arie den Ouden, werkzaam bij het WOT, maakt in een nieuwe zesdelige serie televisieportretten van vrijwilligers. "Te zien is wat zij doen, hoe zoiets werkt en hoe belangrijk het is voor Schiedam", kondigt Schie aan. In de eerste aflevering staat de Schiedamse Reddingsbrigade centraal.

Op radiozender Schie FM is vanaf maandag elke week een organisatie te gast die vertelt over het werk van de organisatie en wat voor vrijwilligerswerk er te doen is. Dat gesprek wordt ook op de website en Facebookpagina van Schie geplaatst. "Zo willen we nog meer mensen enthousiast maken om ook vrijwilligerswerk te gaan doen en hopen we mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen", aldus de programmamakers.

'Schiedammers maken geluk' is vanaf komende maandag na vijf uur 's middags te zien op Schie TV. Het programma wordt daarna 24 uur lang elk uur herhaald. Op Schie FM is Schiedammers maken geluk vanaf nu elke maandag om kwart over vijf te horen. Alles is terug te luisteren en te kijken via de website I: www.schie.nu.