Categorieën

Service

Vuilnisman veroordeeld voor aanrijden vrouw met baby

Vuilnisman veroordeeld voor aanrijden vrouw met baby
Nieuws

Vuilnisman veroordeeld voor aanrijden vrouw met baby

  • Cerberus/Niels Dekker
  • 28-02-2022
  • Nieuws
Vuilnisman veroordeeld voor aanrijden vrouw met baby

SCHIEDAM – Vuilnisman Bradley A. (26) uit Schiedam is vandaag door de rechtbank veroordeeld voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in Rotterdam. De Schiedammer schepte bij het achteruitrijden van een zware vuilniswagen een vrouw die stilstond op straat. De Maxi-Cosi met daarin haar baby, werd ternauwernood gemist door het veertienduizend kilo zware voertuig.

De moeder raakte wel ernstig gewond doordat ze meters werd meegesleept door de wagen. Ze raakte bekneld. Haar hoofd werd deels gescalpeerd, ze liep een schedel- en bekkenbreuk op en verloor haar reukvermogen.

Na een lange revalidatie kon het slachtoffer haar beroep als kinderarts oppakken. Ondertussen had ze enkele malen contact gehad met de vuilnisman, die erger had voorkomen door na de botsing direct te remmen.

Desondanks had A. volgens de rechters ‘niet opgelet en onvoorzichtig gereden’ toen hij bij het inzamelen van afval tegen het verkeer in achteruit was gereden. Daarbij hadden zijn collega’s plaatsgenomen naast hem in vrachtwagen, terwijl A. ze in de ogen van de rechters ‘instructies’ had moeten geven om buiten de omgeving in de gaten te houden.

Volgens hen moest die fout worden bestraft. “Als beroepschauffeur is hij verantwoordelijk”, klonk het oordeel. “In een drukke straat heeft hij een lang stuk achteruit gereden. We rekenen hem aan dat hij niet alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen.”

Bij het bepalen van de straf hielden de rechters er rekening mee dat het ongeval ook ‘grote impact’ had op A. "Verder heeft hij contact gezocht met het slachtoffer, oprecht spijt betuigd en is er bij het slachtoffer ook geen sprake van wrok.”

Zodoende vonden de rechters de door het Openbaar Ministerie geëiste straf van zestig uur werkstraf een redelijke en legde die op aan de vuilnisman.