Categorieën

Service

Vuurwerkshow Maasboulevard gaat niet door

Vuurwerkshow Maasboulevard gaat niet door
Nieuws

Vuurwerkshow Maasboulevard gaat niet door

  • Redactie
  • 17-11-2021
  • Nieuws
Vuurwerkshow Maasboulevard gaat niet door

SCHIEDAM -  De vuurwerkshow op de Maasboulevard tijdens de jaarwisseling gaat niet door. Daartoe heeft burgemeester Cor Lamers besloten.

De primeur van een vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden, georganiseerd door de gemeente, wordt daarmee een jaar uitgesteld. 

Lamers vindt het jammer hiertoe te hebben moeten besluiten, maar ziet geen andere mogelijkheid. "Het is op dit moment echter te onduidelijk hoe het Coronavirus zich de komende weken zal ontwikkelen en met welke maatregelen wij rond de jaarwisseling rekening moeten houden. Deze onzekerheid maakt het onmogelijk om door te gaan met de voorbereidingen. Die vereisen veel inzet en investeringen van zowel de gemeente als de organisator en zouden nu leiden tot het aangaan van onomkeerbare financiële verplichtingen."

Dit jaar zou het eerste jaar zijn dat het afsteken van consumentenvuurwerk in Schiedam verboden is. Om toch feestelijk het nieuwe jaar in te luiden, met vuurwerk, was daarom besloten tot de centrale show op de Maasboulevard. "Ik reken erop dat we volgend jaar onder betere omstandigheden alsnog een begin kunnen maken met deze nieuwe traditie", aldus de burgemeester.