Categorieën

Service

VvE's benadeeld door failliete beheerder

VvE's benadeeld door failliete beheerder
Wonen

VvE's benadeeld door failliete beheerder

  • Redactie
  • 21-01-2017
  • Wonen
VvE's benadeeld door failliete beheerder
SCHIEDAM – VvE De Watertoren in Schiedam is voor 57.000 euro gedupeerd door het faillissement van Admipunt. Dat voerde het beheer uit voor VvE's in Schiedam, Vlaardingen en elders. Ook VvE Willemskade vreest fors te zijn benadeeld door het optreden van de Vlaardingse VvE-beheerder.

Een woordvoerder van De Watertoren is er van overtuigd door Admipunt te zijn opgelicht. De vereniging van eigenaars van appartementen in de flat van 36 woningen in de Van Maanenstraat, is de afgelopen dagen bezig geweest om de schade op te maken en weer beschikking te krijgen over zijn eigen financiën.

Want daar zat de crux: Admipunt had als beheerder de beschikking over de rekeningen van de VvE's. Volgens de woordvoerder van De Watertoren werd zijn vereniging bewust voorgelogen door de beheerder. “We kregen in het boekhoudprogramma Twinq overzichten te zien, maar die waren niet gekoppeld aan de bankrekeningen. Die kon je manipuleren zo veel je wilde.” Sommige verenigingen kennen de structuur dat de beheerder de betalingen klaarzet en de penningmeester van de VvE de overboeking verstuurt. Maar bij de meeste verenigingen in beheer bij Admipunt was deze beheerder gemachtigd om zelfstandig betalingen te kunnen verrichten.

Admipunt werd in 2007 opgericht door Reinald Don. Het bedrijf werd afgelopen woensdag failliet verklaard. Don is voormalig raadslid in Vlaardingen. Admipunt had naar verluidt het beheer van 25 VvE's onder zijn hoede. Ook een VvE met woningen op het Rubensplein bracht er het beheer onder.

De mensen van De Watertoren zochten contact met andere verenigingen; de woordvoerder denk te weten dat bij tenminste zestien verenigingen geld is ontvreemd. "Het totale bedrag dat is verduisterd ligt eerder bij de vier dan bij de drie ton."

De Watertoren is nu bezig om de machtigingen van Don in te trekken en zelf weer de beschikking te krijgen over de rekeningen. Hetzelfde doet VvE Willemskade. Voorzitter Hans Hekman kan nog niet zeggen of en hoe zijn vereniging gedupeerd is, want het overzicht ontbreekt bij gebrek aan toegang tot de tegoeden. De komende week gaat hij bij de Kamer van Koophandel en de bank langs om de zeggenschap over het geld terug te krijgen. Er zou vijftigduizend euro op moeten staan en Hekman is bezorgd of dat bedrag nog te vinden is. Hij vreest het ergste. “Het lijkt erop alsof de beheerder moedwillig de boel heeft opgelicht.” VvE Willemskade telt 35 woningen en tien garages.