Categorieën

Service

Grote wapenvondst in Oud-Mathenesse

Grote wapenvondst in Oud-Mathenesse
Nieuws

Grote wapenvondst in Oud-Mathenesse

  • Redactie
  • 29-12-2023
  • Nieuws
Grote wapenvondst in Oud-Mathenesse


ROTTERDAM - De politie heeft vorige week vrijdag, 22 december, meerdere wapens aangetroffen in een woning in de Oud-Mathenesse in Rotterdam. De politie deed een doorzoeking in de desbetreffende woning, nadat er een tip vanuit de Douane was binnengekomen. Twee jongemannen zijn aangehouden.

De Douane trof een pakketje met munitie aan in een zending vanuit Canada naar een adres in Rotterdam. Dat was aanleiding om de politie daarover te informeren. De politie is op vrijdag 22 december met het Team Parate Eenheid de woning binnengegaan. Daar troffen zij een 24-jarige man. Hij is aangehouden. 

In de woning trof de politie verder zeventien steekwapens, vier vuurwapens, meerdere patroonhouders, een kuisboog, een vest met een ijzeren plaat, een ram, twee boksbeugels, meerdere cobra’s en een replica van een AK47. Een tweede verdachte werd kort erna ook aangehouden. Dat gaat om een 23-jarige man uit Rotterdam.

De wapens zijn in beslaggenomen en worden onderzocht op gebruik bij eerdere misdrijven. De twee mannen zijn eerder deze week voorgeleid en blijven langer vastzitten. De politie doet verder onderzoek.