Categorieën

Service

We hebben maar om onszelf gelachen

We hebben maar om onszelf gelachen
Gezond

We hebben maar om onszelf gelachen

  • Han van der Horst
  • 30-10-2022
  • Gezond
We hebben maar om onszelf gelachen

COLUMN - In het verleden liet ik de griepprik altijd aan mij voorbijgaan. Door de pandemie ben ik daar anders over gaan denken. De vijfde Coronavaccinatie is al een paar weken terug de linkerarm in gegaan en nu kwam er een enveloppe met 'post van Uw huisarts'.

Griepvaccinatie. De mensen van praktijk Damzicht hadden het prima georganiseerd: de 28e diende ik vanaf drie uur te verschijnen want dan was mijn letter aan de beurt. De prik zou gegeven worden in het Alevitisch Centrum. Daar is genoeg ruimte om snel een hoop liefhebbers af te handelen en geprikt heen te zenden. 

We hebben veel reden tot klagen de laatste tijd, maar het komt nog voor dat dingen goed georganiseerd zijn.

Ik meldde me dan ook op de 28e tijdig, zodat ik meteen geholpen zou kunnen worden. Voor de deur van het Alevitisch Centrum stonden al een stuk of twintig mensen die er blijkbaar hetzelfde over dachten. Binnen brandde nog geen licht. Het leek wel of het hele gebouw leeg was. Wij wachtten. Het werd drie uur… daarna vijf over drie. Er kwam een auto aan. Ha, dat was blijkbaar de dokter die met zijn spulletjes arriveerde. Nee! De persoon in de auto moest ergens anders zijn. We begonnen te mopperen en raadpleegden de uitnodiging. Het was wel degelijk op de 28e. Zouden we vergeten zijn? Was er toch weer een puinhoop van gemaakt? Iemand kwam op het idee bij het Alevitisch Centrum aan te bellen. Eindelijk deed een meneer open die ons met grote ogen aanstaarde. “Wij komen voor de griepprik”, zeiden wij. Toen kon je aan zijn gezicht zien, dat hij zich iets realiseerde. “Dat is volgende maand!” riep hij uit.

We keken nog eens goed op onze uitnodigingen. Daar stond 28-11 in plaats van 28-10. Inmiddels was onze groep aangegroeid. We hebben maar om onszelf gelachen. Onderweg naar huis kon ik nog een paar mensen waarschuwen die ook op pad waren naar het Alevitisch Centrum.

Dachten ze bij Damzicht: we zullen de mensen tijdig uitnodigen. Anders zijn ze misschien verhinderd.

Krijg je dit.

Volgende keer bestudeer ik de uitnodigingen van mijn huisarts beter.