Categorie├źn

Service

Weer ruime winstpartij heren Scyedam

Weer ruime winstpartij heren Scyedam
Sport

Weer ruime winstpartij heren Scyedam

  • Redactie/Scyedam
  • 13-11-2022
  • Sport
Weer ruime winstpartij heren Scyedam

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam won gisteren net als vorige week met 5-2. Nu gebeurde dat in Nieuwland, tegen Vriendenschaar. Intussen is de voorsprong op Vriendenschaar en Wilvo/ttv Bergeijk opgelopen tot 17 punten, waarmee handhaving in de eerste divisie is verzekerd.

In de wedstrijd tegen Vriendenschaar kwamen de winstpartijen voor de thuisclub op naam van Thomas Baart en Edwin ten Hoope die ongeslagen bleven, zowel in het enkelspel als in hun dubbel. Daria Dubenko verloor haar beide enkelspelen. Martijn van der Heide kwam niet in actie.

In de openingswedstrijd won Thomas Baart de eerste game ruim van Thijs Groeneveld, de tweede game ging gelijk op maar ging nog nipt naar Baart. In de derde game liep Baart snel uit en bracht de thuisclub op voorsprong. Edwin ten Hoope boekte vervolgens een regelmatige overwinning op Quinten Geeraerts, die alleen in de derde game na een 9-4 achterstand nog in de buurt kon komen. Daria Dubenko had vervolgens niet veel kans tegen Dennis Moerkerken. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking won Thomas Baart de eerste game en bracht Quinten Geeraerts de partij in de volgende game weer in evenwicht. Baart zette daarna Geeraerts meer onder druk en  trok de partij naar zich toe. In de eerste twee games had Daria Dubenko het lastig tegen Thijs Groeneveld, maar in de derde game liep Dubenko uit naar 9-6, zag Groeneveld nog wel langszij komen, maar trok de game toch naar zich toe. Dit kon zij in de vierde game echter geen vervolg geven, waardoor de voorsprong weer werd verkleind. In het laatste enkelspel won Edwin ten Hoope de eerste game erg overtuigend van Dennis Moerkerken. Hij leek daardoor zijn tegenstander te onderschatten en verloor de volgende twee games. Hij herpakte zich echter goed en trok de partij met tweemaal gamewinst naar zich toe. In het afsluitende dubbelspel maakten Thomas Baart en Edwin ten Hoope het zichzelf na twee gewonnen games in de derde game nog lastig op een 10-6 voorsprong. Verder dan een 10-10 gelijke stand lieten ze het echter niet komen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-2.