Categorieën

Service

Wel twintig jaar, geen tbs voor Silfano M.

Wel twintig jaar, geen tbs voor Silfano M.
Nieuws

Wel twintig jaar, geen tbs voor Silfano M.

  • Redactie
  • 31-05-2022
  • Nieuws
Wel twintig jaar, geen tbs voor Silfano M.

M. wordt ook veroordeeld voor schieten op de snelweg; hij zat in de zwarte Golf die een andere automobilist het leven zuur maakte bij de afslag Schiedam-Centrum; vanuit de Golf werd ook geschoten


SCHIEDAM - Het blijft twintig jaar, maar de tbs is geschrapt. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat namens Silfano M. is aangespannen. Hij krijgt de straf voor het doodschieten van Faisal Mssyeh, ook bekend rapper Feis. Ook is hij schuldig bevonden aan poging tot doodslag op Bilal Mssyeh, de broer van Feis, en op een politieman.

Het schieten op deze agent gebeurde op 1 december 2018, op de snelweg in Schiedam. De agent in opleiding raakte hierbij niet gewond, omdat de kogel de zijkant van de bestuurdersstoel raakte. 

Faisal Mssyeh werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 op de Nieuwe Binnenweg doorgeschoten; zijn broer raakte bij dit schieten zwaargewond. 

Het gerechtshof in Den Haag ziet nu geen reden om de man tbs op te leggen. In 2020 legde de rechtbank hem twintig jaar celstraf op en daarnaast tbs. Het hof acht de 28-jarige M. volledig toerekeningsvatbaar. Hij krijgt wel een maatregel opgelegd tot gedragsbeïnvloeding of vrijheidsbeperking; hiermee kan justitie hem na zijn straf bijvoorbeeld begeleiden bij zijn reïntegratie.