Categorie├źn

Service

Welpen massaal aan het bakken

Welpen massaal aan het bakken
Gezond

Welpen massaal aan het bakken

  • Redactie
  • 01-03-2020
  • Gezond
Welpen massaal aan het bakken

Foto's: scouting


SCHIEDAM - De welpen van de verschillende Schiedamse scoutinggroepen bakten gisteren taarten en cupcakes om te vieren dat ze honderd jaar bestaan.

In 1920 werden de welpen opgericht. Welpen zijn meisjes en jongens van zeven tot elf jaar. Tijd voor Taart, noemen ze hun actie, die onlangs koningin Maxima al verleidde om samen met de scouts in Noordwijkerhout taart te bakken.

Een taart gaat er binnenkort naar de notabelen van de stad: op 10 maart bieden de welpen de burgemeester en de wethouders en de leden van de gemeenteraad een taart aan. Dat zal gebeuren voor de raadsvergadering van volgende week. Uiteraard betreft het niet een taart die vandaag is gebakken...

Zo kon het gisteren gebeuren dat de welpen van de Taizé-groep in hun gebouw aan de Schiedamseweg aan het bakken waren, dat die van de Tono-groep in boerderij Landvreugd in de weer gingen met meel. boter, suiker en eieren en dat aan het Burgemeester van der Lippad zowel de waterwelpen als de landwelpen van de BvH-groep voor lekkers zorgden.