Categorieën

Service

Wereldreis in één dag tijdens spetterend Moestuin Festival

Wereldreis in één dag tijdens spetterend Moestuin Festival
Uit

Wereldreis in één dag tijdens spetterend Moestuin Festival

  • Advertorial
  • 03-06-2022
  • Uit
Wereldreis in één dag tijdens spetterend Moestuin Festival

VLAARDINGEN - Het is juni en dat betekent dé maand waarin de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen eindelijk weer, na ruim 2,5 jaar, het spetterende, multiculturele Moestuin Festival kan organiseren! Tijdens de derde editie op zaterdag 18 juni van vier tot elf bruist het hele theater van muziek, theater, dans(workshops) en eten uit alle windstreken. Het programma, promovideo’s in verschillende talen en kaartverkoop (€ 10,-) van deze te gekke ‘wereldreis in één dag’ is te vinden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/moestuin

Gepassioneerde culturele werkgroep

Het bijzondere programma van het Moestuin Festival is, net als bij eerdere edities, met liefde samengesteld door een enthousiaste groep mensen met verschillende culturele achtergronden. Samen delen zij de mooiste gebruiken, instrumenten, gerechten en verhalen uit hun eigen cultuur. Zodra je het Vlaardingse theater binnenloopt waan je je in zeven werelddelen tegelijk en worden alle zintuigen geprikkeld. Luister naar muziek die je nooit eerder hoorde, bekijk indrukwekkende voorstellingen op allerlei plekken in het theater, doe mee aan verschillende dansworkshops, proef de lekkerste hapjes en drankjes uit verschillende landen en voel de culturele energie die door het gebouw raast. 

Wereldmuziek 

Al direct bij binnenkomst in het theater komen vrolijke, akoestische en wereldse klanken je in de entree tegemoet. In de Harmonie (kleine zaal) presenteren vier groepen studenten van de opleiding Wereldmuziek van Codarts Rotterdam hun talent op het gebied van onder meer tango, latin, hiphop en jazz. Later op de avond word je getrakteerd op een swingend optreden van Étoiles Électriques. Deze veertienkoppige festivalband vermengt muziek uit het Midden-Oosten met funky popmuziek en creëert zo een culturele en muzikale explosie die stilstaan onmogelijk maakt.

Toneel en stand-up comedy 

Women Connected maakt betekenisvolle voorstellingen door de ogen van vele vrouwen in een multiculturele stad als Rotterdam. In de Grote Zaal gaan de vrouwen op zoek naar antwoorden rondom het thema ‘succes’. Wanneer vind jij dat je succesvol bent? En waar komt dit door? Je opleiding? Je achternaam? Het hebben van geld? Een huwelijk? Het krijgen van kinderen? Brengt succes automatisch geluk met zich mee? ’s Avonds zal stand-up comedian Murth Mossel de wereld met scherpe en persoonlijke grappen op z’n kop zetten. Hij is scherp, genadeloos, ontwapenend en vooral: hilarisch!

Ontmoetingen, workshops, eten en meer!

Naast optredens vinden er ook bijzondere ontmoetingen plaats, zoals tijdens Op visite in de huiskamer van een Oekraïense en een Surinaamse familie. In twintig minuten vertellen de bewoners van de huiskamer alles over hun dagelijkse leven, traditionele kostuums, muziek, kunst, tradities en gebruiken. In de Boven Foyer kunnen de voetjes van de vloer tijdens verschillende dansworkshops variërend van Ierse dans tot buikdans en capoeira. Op het Eetplein in de Beneden Foyer staan tien kraampjes waar genoten kan worden van traditionele hapjes uit verschillende landen. Tot slot kan uit volle borst worden meegezongen tijdens Zing Nederlands Met Me door het Vlaardingse duo Maral & Daan. 

Uitnodigingen in tien talen

Verschillende ambassadeurs van het festival hebben een persoonlijke uitnodigingsvideo opgenomen in hun eigen taal. De tien video’s zijn te vinden op I: www.stadsgehoorzaal.nl/moestuin-videos en kunnen als uitnodiging doorgestuurd worden via social media. 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →