Categorieën

Service

Werk aan buurt rond Frankeland begint over klein jaar

Werk aan buurt rond Frankeland begint over klein jaar
Wonen

Werk aan buurt rond Frankeland begint over klein jaar

  • Redactie
  • 08-07-2023
  • Wonen
Werk aan buurt rond Frankeland begint over klein jaar

SCHIEDAM - Het werk aan de buurt in Schiedam-West tussen BK-laan, Nieuwe Haven, Vlaardingerdijk en Aleidastraat gaat in de lente van volgend jaar van start. Dat wordt de bewoners van de buurt gemeld in een nieuwsbrief van de gemeente Schiedam. 

Een klein deel van het werk is al gebeurd: dat is de aanleg van de waterbergingen op het Vriendschapsplein en het pleintje aan de Westfrankelandsestraat. Ook de verdere afwatering van de wijk, die regelmatig voor problemen zorgt bij fikse regenbuien, wordt aangepakt. Verder staan herbestrating, nieuwe lantaarnpalen, extra groen, nieuwe afvalcontainers en verkeersveiligheidsmaatregelen op de rol.

De aanpak van de buurt wordt al vele jaren voorzien, maar vergt veel meer tijd dan gedacht. In de nieuwsbrief geeft de gemeente aan dat recent veel tijd is gaan zitten in het in kaart brengen van de ondergrondse infrastructuur - zeg maar alle kabels en buizen voor elektra en gas, internet en afwatering. Die is de in de Fabri-, Frankeland en Liduinabuurt (FFL-buurt) 'zeer complex'. "Hierdoor hebben we veel tijd moeten besteden aan het Definitief Ontwerp." Dat is nu klaar en is de basis voor de aanbesteding op zoek naar een aannemer voor de klus. Vanwege het vele geld dat met het werk gemoeid is, moet het Europees worden aanbesteed. Dit geldt voor alle klussen van dik vijf miljoen euro of meer. Schiedam maakt zelf een selectie van aannemers die het geschikt acht voor de klus en gaat ervan uit uiteindelijk vijf bedrijven te kunnen laten inschrijven op het werk.

"Eind 2023, begin 2024 maken wij de aannemer bekend. De aannemer heeft dan nog drie maanden voorbereidingstijd nodig. Dit betekent dat de werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2024." De oplevering van het complete project staat, aldus de nieuwsbrief, gepland voor 2029. U leest het goed.

Zie ook dit artikel.