Categorieën

Service

Werken én leren; betekenisvol aan slag bij Argos Zorggroep

Werken én leren; betekenisvol aan slag bij Argos Zorggroep
Gezond

Werken én leren; betekenisvol aan slag bij Argos Zorggroep

  • Advertorial
  • 08-10-2022
  • Gezond
Werken én leren; betekenisvol aan slag bij Argos Zorggroep

SCHIEDAM - De toekomst ligt open voor de 44-jarige Iris. Ze heeft een goede baan met een mooi salaris en ruime doorgroeimogelijkheden. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: ze geniet van de waardering die ze krijgt van haar collega’s binnen Argos Zorggroep, de bewoners én hun familie. Het goede nieuws voor jou: wanneer je net van school komt of een carrièreswitch wilt maken, krijg ook jíj binnenkort de kans om een succesvolle loopbaan bij Argos Zorggroep te starten.

Hét moment

Misschien herinner je je het nog wel: het moment dat je er ineens achter komt wat je wilt gaan doen in je werkzame leven. Voor Iris was dat tien jaar geleden tijdens de verzorging van haar destijds zieke moeder, die inmiddels is overleden. "Ik ontdekte dat het mij een goed gevoel gaf om haar tot het einde liefdevol te verzorgen", zegt Iris. "Het bracht mij veel voldoening, iets dat ik in mijn vorige werk (Iris werkte in de Westlandse kassen) miste. Toen dacht ik: de zorg, dát is iets voor mij. Dat gevoel klopte. Ik geniet er van om onze bewoners dagelijks een of meerdere geluksmomenten te bezorgen. Om mensen te helpen voor wie het leven niet meer vanzelf gaat. Noem het een stukje zingeving. Het maakt mij gelukkig, zo merk ik. Misschien herken je dit ook bij jezelf. Dan is de zorg ook wellicht iets voor jou en kunnen we collega’s worden!"

Opleiding

Iris begon drie jaar geleden aan haar opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). "Een veelzijdige, uitdagende opleiding", zegt Iris. "Je leert veel, op allerlei vlakken, bijvoorbeeld over het menselijk lichaam, medicatie, gedrag etc. Zelf was ik vier dagen aan het werk en ging ik één dag naar school. Je verzorgt de mensen, helpt bij het eten, voert een gesprek of maakt een wandeling. Je leert de mensen goed kennen, creëert ook een band. Iedereen is uniek en ieder mens heeft een andere benaderingswijze nodig. Dat betekent dat je ook flexibel moet zijn. Je geeft veel, maar bewaakt ook goed je eigen grenzen."

Doorontwikkelen

Nu Iris in het bezit is van haar diploma durft ze zelfs alweer stiekem vooruit te kijken. "Het smaakt naar meer. Dit werk is mijn passie. Het heeft me veel geleerd over mezelf als mens én professional. Vanuit de functie Verzorgende IG kun je goed doorgroeien, bijvoorbeeld tot verpleegkundige. Er zijn binnen Argos Zorggroep heel veel mogelijkheden om je talent te laten zien en je te blijven ontwikkelen."

Wat houdt de opleiding VIG (werken en leren) in?

De afkorting VIG staat voor Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. Je helpt/verzorgt mensen dus één-op-één. De opleiding Verzorgende IG is een driejarige mbo-opleiding waarbij werken en leren centraal staan. Om met deze opleiding te beginnen heb je minimaal een vmbo-diploma (kader of TL) nodig of een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 (vwo mag ook). Daarnaast kun je de VIG-opleiding ook starten als je een mbo-diploma op niveau 2 hebt afgerond, zoals helpende zorg en welzijn niveau 2. Wanneer je al in bezit bent van een helpende niveau 2 diploma kun je de VIG-opleiding versneld afronden. Tijdens je VIG-opleiding bij Argos Zorggroep werk en leer je tegelijkertijd. Voor het werk ontvang je salaris. Daarnaast wordt de opleiding volledig betaald door Argos Zorggroep. Na afronding van je opleiding ben je gediplomeerd en krijg je van Argos Zorggroep een baangarantie met een uitstekend toekomstperspectief, goede arbeidsvoorwaarden en veel doorgroeimogelijkheden. 

Opleiding Verzorgende IG volgen? 

Lees meer over de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) die februari 2023 van start gaat. Vragen of meer informatie? Kijk op I: www.werkenbijargoszorggroep.nl , stuur een e-mail naar E: [email protected] of bel gerust naar een van onze collega’s van Recruitment, T: 010 - 427 83 33.

Over Argos Zorggroep

Werken bij Argos Zorggroep betekent dat je deel uitmaakt van een professionele organisatie die deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen biedt. Dat doen wij met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij de mensen thuis, in de buurt en, als dat niet meer kan, in één van onze huizen. Onze huizen voor verpleging en/ of revalidatie bevinden zich in Schiedam, Maassluis, Vlaardingen, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. Er is er dus altijd eentje bij jou in de buurt!

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →