Categorieën

Service

Werkzaamheden langs A20 in Vlaardingen

Werkzaamheden langs A20 in Vlaardingen
Nieuws

Werkzaamheden langs A20 in Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-11-2020
  • Nieuws
Werkzaamheden langs A20 in Vlaardingen

SCHIEDAM - Rijkswaterstaat gaat volgende week de hele week 's nachts in Vlaardingen aan het werk aan de A20.

Van maandag 16 tot zaterdagochtend 21 november vinden in de nacht werkzaamheden plaats aan de noordkant van de A20. Voor de aanleg van een in- en uitrit voor een nieuw werkterrein bij de A20 moeten verschillende fietspaden en wegen rond afrit 9 bij de Holysingel tijdelijk worden afgesloten. Fietsers en autoverkeer worden omgeleid.

Het fietspad aan de oostkant van de Holysingel ter hoogte van de A20 is van maandagavond negen uur tot zaterdagochtend acht uur afgesloten. Het fietspad aan de westkant gaat ’s nachts dicht van woensdag 18 november tot en met vrijdag 20 november (van negen uur 's avonds tot vijf uur in de ochtend, en op zaterdag tot acht uur). Fietsers kunnen in het eerste deel van de week aan de westkant fietsen, vanaf woensdagavond moet er ’s nachts worden omgefietst via de Lepelaarsingel.

Van maandagavond 16 november 21.00 uur tot dinsdag 17 november 5.00 uur is afrit 9 (Vlaardingen) vanuit de richting Rotterdam dicht. Van vrijdag 20 november 21.00 uur tot zaterdagochtend 21 november 8.00 uur zijn beide afritten 9 afgesloten, net als de Holysingel ter hoogte van de A20. Automobilisten uit de richting van Rotterdam worden omgeleid via afrit 8 (Vlaardingen-West) en vanuit richting Hoek van Holland via afrit 16 van de A4 (Vlaardingen-Oost).

Bouwconsortium Baak start in januari 2021 met de verbreding van de A20 van twee naar drie rijstroken per rijrichting. Daarvoor worden werkterreinen ingericht met in- en uitritten voor het bouwverkeer (onder meer bij de Holysingel en de Burgemeester Heusdenslaan in Vlaardingen). Zo kan het bouwverkeer direct van de A20 naar de bouwplaatsen rijden. Hierbij komen verkeerslichten, zodat het normale wegverkeer veilig kan passeren. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast in de omgeving.