Categorie├źn

Service

Wethouder krijgt tour door gebouw Lentiz Life College

Wethouder krijgt tour door gebouw Lentiz Life College
Onderwijs

Wethouder krijgt tour door gebouw Lentiz Life College

  • Advertorial
  • 23-11-2022
  • Onderwijs
Wethouder krijgt tour door gebouw Lentiz Life College

Na een kennismaking met de directie bezocht de wethouder het Life lab; foto: Lentiz Life College


SCHIEDAM - Een tour door het gebouw van Lentiz Life College vmbo en mbo: met het bezoek van de nieuwe wethouder Onderwijs Dogukan Ergin aan de school was er veel te beleven.

Na een kennismaking met de directie bezocht de wethouder het Life lab, “het kloppende hart van de school”, aldus teamleiderJulio Castro Mata van het vmbo. Met de wethouder sprak hij over deze omgeving die zich richt op de binding met jongeren, waar ook Buurtwerk Nederland huist en waar de leerlingen kunnen ontspannen. Als een van de pijlers van de school werd het ‘08:00 tot 20:00’ concept voor de leerlingen toegelicht.

De volgende halte was het Techno Plaza van het vmbo, een dynamische plek waar de actuele wereld van techniek en technologie wordt beleefd, met door het bedrijfsleven gefaciliteerde simulaties. Als mini-workshop maakten de leerlingen en de wethouder een telefoonhouder, met behulp van een 3D printer, en sprak hij met hen over de toekomst. Een van de jongeren vertelt dat hij ‘alles’ wil kunnen in de techniek, zodat hij later net als zijn oom kan werken, hij loopt al met hem mee.

Op naar de afdeling New Life, bestemd voor jongeren die door omstandigheden geen startkwalificatie hebben behaald en hier naartoe werken. Enkele jongeren delen hun persoonlijke verhaal met wethouder Ergin. Door dit contact leert hij ook meer over de structuur met de coaches, de begeleiding van een maatschappelijk werker, een psycholoog en een jongerenwerker.

Met het vliegen van een drone ontstond een dynamische afronding voor de wethouder, begeleid door eerstejaars student Danja van de mbo-opleiding Geo Data & Design, doorgestroomd na vmbo Techniek. Wethouder Ergin bleek een natuurtalent! Ook nam hij een ingelijste streetmap van de gemeente Schiedam in ontvangst, gemaakt volgens de principes van Geo, Data & Design.

De wethouder deelt met de mbo opleidingscoördinator: “Als gemeente werken wij steeds vaker met Geo, Data en Design en zal dit alleen maar toenemen." Praktische voorbeelden volgen in het gesprek en er ontstaan ideeën voor projectsamenwerking. Een mooie afronding van een geslaagde ochtend!

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →