Categorieën

Service

Wethouder Laan: 'Schieveste creëert veel kansen'

Wethouder Laan: 'Schieveste creëert veel kansen'
Nieuws

Wethouder Laan: 'Schieveste creëert veel kansen'

  • Redactie
  • 13-12-2021
  • Nieuws
Wethouder Laan: 'Schieveste creëert veel kansen'

Het gebied rondom station Schiedam Centrum wijzigt van een multifunctioneel gebied tot een goede mix van wonen en bedrijvigheid, zegt Laan; foto: Schieveste.nl


SCHIEDAM - Met de ontwikkeling van Schieveste ziet wethouder Antoinette Laan 'koppelkansen met de openbare ruimte door de aanpak van het verouderde station Schiedam Centrum en verbetering van de gehele stationsomgeving'. Zij denkt dat Schieveste op termijn veel kansen creëert voor de stad.

Dat vertelt zij op de projectwebsite van Schieveste, waar tussen station Schiedam Centrum en de A20 een grootstedelijk stuk stad verrijst in de toekomst.  “De gemeente Schiedam heeft voor mijn aantreden als wethouder Bouwen en Wonen in april 2021 besloten om de gebiedsontwikkeling SchieDistrict mogelijk te maken. Schieveste is een grote, zelfstandige ontwikkeling binnen SchieDistrict. Er is in het hele land een trek van werkzoekenden naar de stad, waardoor een grotere behoefte aan woningen in een stedelijk gebied ontstaat. Ontwikkelcombinatie Schieveste realiseert ruim drieduizend woningen en levert daarmee een substantiële bijdrage aan de oplossing van de woningnood in deze regio. Door verbindingen te maken of te optimaliseren tussen nieuwe wijken, zoals Schieveste dadelijk, oude wijken én met de historische binnenstad, willen we de stad leefbaar houden voor haar inwoners. Met de ontwikkeling van Schieveste zie ik koppelkansen met de openbare ruimte door de aanpak van het verouderde station Schiedam Centrum en verbetering van de gehele stationsomgeving. Ook door het creëren van veilige onderdoorgangen voor fietsers en voetgangers heffen we barrières op tussen Schieveste en de rest van Schiedam. Een vernieuwd station en haar omgeving komen ook de beleving ten goede van de mensen die gebruik maken van het OV en van bezoekers van de historische binnenstad. De gemeente Schiedam heeft middels het bestemmingsplan de kwaliteit voor Schieveste gewaarborgd. Ontwikkelcombinatie Schieveste werkt aan de hand hiervan haar ontwikkelplannen voor deze locatie verder uit. Het gebied rondom station Schiedam Centrum wijzigt van een multifunctioneel gebied tot een goede mix van wonen en bedrijvigheid. Het is een grote verandering die op termijn veel kansen creëert. Hiermee geven we een impuls waar heel Schiedam baat bij heeft.”