Categorieën

Service

Winkeliers steunen horeca om weer open te kunnen

Winkeliers steunen horeca om weer open te kunnen
Winkelen

Winkeliers steunen horeca om weer open te kunnen

  • Redactie
  • 17-01-2022
  • Winkelen
Winkeliers steunen horeca om weer open te kunnen

SCHIEDAM - De Schiedamse middenstand liet vanmorgen van zich horen. Op de Grote Markt kwamen winkeliers en horeca-mensen bij elkaar om vooral hun steun te betuigen aan elkaar. En de overheid op te roepen heropening van de café's en restaurants snel weer mogelijk te maken. 

"Wij zijn essentieel genoeg om open te gaan!" Dat was de campagne die vanuit enkele ondernemers op de Hoogstraat vorige week opkwam en steun vond. Toen kwam het besluit dat de winkels afgelopen zaterdag weer open mochten. "Maar we besloten de geplande actie op de Grote Markt toch door te zetten, met name om de horecamensen te ondersteunen", aldus Maurice Haverkamp, voorzitter van Schiedam Centrum.

De initiatiefnemers betoonden zich zojuist tevreden over de opkomst: ruim vijftig ondernemers en hun personeel namen de moeite van zich te laten horen, waaronder ongeveer twintig horecabedrijven. Wie zijn oren te luisteren legde kon horen dat vooral de onzekerheid de mensen parten speelt. Alle automatismen zijn verdwenen, steeds moeten plannen en procedures worden bijgesteld, wel of niet personeel oproepen. Plus de vraag 'doe ik het wel goed?'. Hard werken, daar is niemand vies van, en dat is nodig ook om de klanten die vaak opvallend welwillend zijn om hun spullen in hun vaste winkels aan te schaffen, tegemoet te komen en te blijven vinden. Maar de gezelligheid is eruit, onzekerheid komt er voor in de plaats. Gaan we onze boekhouding weer omkeren om te kijken of we in aanmerking komen voor financiële steun? Hoe ontspan ik nog, als ik me opvreet over de vele vragen?