Categorieën

Service

Woonplus levert eerste aardgasvrij complex op in Groenoord

Woonplus levert eerste aardgasvrij complex op in Groenoord
Wonen

Woonplus levert eerste aardgasvrij complex op in Groenoord

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 29-03-2022
  • Wonen
Woonplus levert eerste aardgasvrij complex op in Groenoord

Directeur bestuurder Woonplus Emile Klep vindt het fijn dat veel bewoners meedoen; foto: Woonplus


SCHIEDAM - Gisteren zette woningcorporatie Woonplus haar huurders aan de Jozef Oreliosingel 85-167 in Schiedam Groenoord in het zonnetje. Aanleiding was de oplevering van de eerste flat die aardgasvrij gereed is in het kader van het project Nieuwe Energie voor Groenoord.

Mevrouw Van der Laan, een van de bewoners, gaf aan dat de overlast van de werkzaamheden haar was meegevallen. “Aannemer Hemubo denkt met je mee en het boren maakt helemaal niet zo veel lawaai. Wel moet ik even wennen aan het koken op inductie.” In opdracht van Woonplus heeft aannemer Hemubo de werkzaamheden uitgevoerd die bestaan uit aardgasvrij maken (nieuwe binneninstallatie), verbeteringen (isoleren van de woning) en onderhoud. In de loop van het jaar worden nog vier complexen aangepakt.

Daarnaast gaat Woonplus door met het toestemming vragen aan haar huurders om de woning aardgasvrij gereed te maken. Woonplus dient volgens het huurrecht tenminste zeventig procent akkoordverklaringen van bewoners te ontvangen om de woningen aardgasvrij gereed te maken. De woningen worden in een later stadium aangesloten op het warmtenet.

Woonplus is positief gestemd over de instemming van de bewoners. Directeur bestuurder Woonplus Emile Klep: “Ik vind het fijn dat veel bewoners meedoen en vertrouwen hebben in onze aanpak om van het aardgas af te gaan. Kennelijk zien ook zij het belang om zuinig met onze aarde om te gaan. De verbeterde isolatie die we aanbrengen, draagt natuurlijk ook bij aan het comfort en de betaalbaarheid. En juist de gestegen gasprijs maakt het voor de huurders urgent dat Woonplus tempo maakt met de uitvoering in Groenoord. Daar werken wij hard aan.”

In december 2020 stemde de gemeenteraad in met het project Nieuwe Energie voor Groenoord. Nederland wil in 2050 geen aardgas meer gebruiken om huizen te verwarmen. Schiedam wil in 2030 Groenoord als eerste wijk van het gas hebben. Vanuit ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’ werkt Woonplus samen met de gemeente Schiedam en Eneco aan het aardgasvrij maken van de wijk.