Categorieën

Service

You Tubester naar Schiedam

You Tubester naar Schiedam
Winkelen

You Tubester naar Schiedam

  • Redactie
  • 16-04-2024
  • Winkelen

Laatste nieuws: Gerben de Bruijn van Post Scriptum laat weten dat zijn zaak 'helemaal vol' zit. Aanmelden heeft geen zin meer, want ook de reservelijst is gevuld.  

SCHIEDAM - Een ‘You Tubester’ komt naar Schiedam. Meisje Djamila is veelzijdig, bleek niet alleen van de nieuwe media maar schreef ook een boek, en presenteert dat vrijdag bij Post Scriptum. 

Djamila, die haar achternaam voor zich houdt, is 32, woont in de Verenigde Staten, maar noemt zich ‘meisje’. Ook omdat haar publiek jong is. Haar filmpjes op You Tube gaan over snoep, en knuffels, maar ook over verliefdheid. Ze mikt ermee op kinderen van zo’n tien tot veertien jaar. Meer dan anderhalf miljoen abonnees volgen haar filmpjes, ook op Tiktok te zien.

Nadat ze in 2013 op You Tube een video plaatste waarin ze een armbandje in regenboogkleuren maakte, ging het los. Ze speelde ook in zeven films, en dat krikte haar bekendheid nog verder op. Ze mag zich nu de ‘grootste (is meestgevolgde) You Tuber in het Nederlands’ noemen. Onlangs was ze in de bioscoop te zien met een hoofdrol in de kaskraker ‘Juf Braaksel en de magische ring’ van Carry Slee.

En nu is er dan ook een kinderboek: Mila en de magische dromenvanger, dat ze schreef met kinderboekenschrijver Danielle Bakhuis. Het gaat over een meisje dat van haar tante een dromenvanger krijgt waarmee ze in haar dromen grote avonturen kan beleven, zoals een dag wereldberoemd en schatrijk zijn, leven als een hamster of onzichtbaar zijn. Met wat hulp van haar tante pikt Mila de nodige levenslessen mee: wees jezelf, loop niet mee met mensen die niet het beste met je voor hebben, doe wat je leuk vindt. 

Vrijdag vanaf vier uur is Meisje Djamila bij Post Scriptum in Hof van Spaland. Aanmelden is wel nodig voor wie het bezoek van de nieuwe schrijfster wil meemaken.