Categorieën

Service

Zeer grote brand op Vijfsluizen.

Zeer grote brand op Vijfsluizen.
112

Zeer grote brand op Vijfsluizen.

  • Redactie
  • 24-04-2023
  • 112
Zeer grote brand op Vijfsluizen.

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws van Rijnmond Veilig: "Het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten is niet meer van toepassing." Ondertussen is het het sein 'brand meester' gegeven.

Laatste nieuws: Ook aan de achterkant van het pand zijn bluswerkzaamheden gaande, zo meldt Flashphoto. In het pand waren drie personen aanwezig. Die hebben het gebouw zelfstandig kunnen verlaten en zijn nagekeken in een ambulance op mogelijke rookinhalatie. In totaal zijn drie units van de loods getroffen door de brand. In één van de panden waren matrassen aanwezig. Uit voorzorg is opgeschaald naar Zeer Grote Brand, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Uiteindelijk bleek het bestelde Grootwatertransport overbodig en is niet ingezet.

De brand lijkt onder controle, maar het sein Brand Meester is nog niet afgegeven.

Laatste nieuws: Flashphoto meldt: De crashtender ('blusreus') van het vliegveld is korte tijd aanwezig geweest, maar is niet ingezet. Met een drone wordt vanuit de lucht een goed beeld verkregen van de brandhaard om op die manier een gerichte blusactie uit te kunnen voeren. 

Laatste nieuws: Rijnmond Veilig meldt dat er weinig rook bij de brand vrijkomt. De brandhaard is ondertussen gevonden: het betrof matrassen. De brandweer is de brandhaard aan het blussen en controleert de omliggende panden.

Laatste nieuws: De brand ook niet grootschalig; mogelijk heeft de aard van de opgeslagen materialen (isolatie) met het grote alarm te maken.

SCHIEDAM - In een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Vijfsluizen is op de eerste etage brand uitgebroken, zo meldt Rijnmond Veilig, de informatievoorziening aan het publiek van brandweer, politie, ambulancedienst, gemeenten en Veiligheidsregio. Er is geen melding van gewonden.

Rijnmond Veilig roept omwonenden op 'uit voorzorg' ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Ook is het verzoek aan Schiedammers in de buurt van de brand om binnen te blijven.

De brand breidt zich snel uit; de brandweer heeft meerdere blusvoertuigen en een blusvaartuig van het havenbedrijf ter plaatse. Grootwatertransport is onderweg.SCHIEDAM - De sirenes die in de stad zijn te horen zijn van de Schiedamse brandweer. Die rukt uit naar Vijfsluizen, waarop de Jan van Galenstraat sprake is van een 'zeer grote brand'.

Later meer.