Categorieën

Service

Zeven podiumplaatsen Sportinstituut Schiedam in Mierlo

Zeven podiumplaatsen Sportinstituut Schiedam in Mierlo
Sport

Zeven podiumplaatsen Sportinstituut Schiedam in Mierlo

  • Redactie
  • 21-05-2023
  • Sport
Zeven podiumplaatsen Sportinstituut Schiedam in Mierlo

Dylan Jansen kampioen in de categorie +18 jaar –81 kg: foto: SI


JUDO - De judoka’s van Sportinstituut Schiedam wisten vandaag en gisteren zeven podiumplaatsen te winnen tijdens het Houvast-judotoernooi te Mierlo.

Op het grote internationale toernooi kwamen zaterdag kwamen de jongens en meisjes -10 en -12 jaar en de jongens -15 jaar op de mat. Celil Uyar (-15 jaar -50 kg) en Joël van der Jagt Rodrigues (-12 jaar -46 kg) werden beiden overtuigend kampioen. Destan Tekin (-12 jaar -34 kg) kreeg de nodige tegenstand, maar wist zich knap naar een derde plaats te knokken. Dayron Bak, Mees Olthaar en Aslan Alper verloren helaas om de derde plaats. 

Zondag was het de beurt aan de meisjes -15 jaar en de dames en heren -18 en +18 jaar. Dylan Jansen won goud bij de heren +18 jaar -81 kg. Met drie overwinningen bereikte hij de finale. Het werd een spannende wedstrijd die Dylan in de golden score met waza-ari wist te beslissen. 

Bij de heren -18 jaar waren er twee medailles. Sebastian Olsen (-60 kg) won met goed en dominant judo zijn eerste drie wedstrijden. Helaas verloor hij de finale en eindigde zo op de tweede plaats. Giovanni Florencia (-81 kg) verloor de halve finale, maar herpakte zichzelf en won de strijd om het brons. Brandon Jansen (-66 kg) verloor helaas de strijd om het brons. Bij de meisjes -15 jaar won Iben Olsen (-48 kg) brons door na een verliespartij vier keer op rij met ippon te winnen.