Categorieën

Service

Zeventig jaar lief en leed

Zeventig jaar lief en leed
Gezond

Zeventig jaar lief en leed

  • Redactie
  • 22-02-2017
  • Gezond
Zeventig jaar lief en leed

Foto: Carlo Terellen

HENGELO - Hoeveel geboren Schiedammers zouden hun zeventigjarig huwelijksfeest kunnen vieren? Een van hen is in ieder geval Wim Sterenborg, nu 94 jaar. 

Hij gaf Truus van Wettum in 1947 zijn ja-woord. Woorden die Truus, een jaar jonger dan Wim, ook uitsprak. Gistermiddag werden zij door de locoburgemeester van hun huidige woonplaats Hengelo in de bloemen gezet vanwege hun jubileum, namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Sterenborg vond het wel wat hebben: "Als ik ze persoonlijk zie, zal ik ze bedanken”, zei hij lachend tegenover dagblad Tubantia.

Het echtpaar Sterenborg-Van Wettum heeft de zorgen van het leven goed doorstaan. Ze ogen en zijn bijzonder fit, elke dag een wandelingetje doen is hun devies. De twee ontmoetten elkaar kort na de oorlog in Loosdrecht, waar de vader van Truus een botenverhuurbedrijf runde. Ze begonnen in 1947 als jong echtpaar in Schiedam, maar verhuisden vanwege het werk dat Wim kon gaan doen bij Akzo, naar Hengelo. Daar kregen ze een huis dat was gebouwd door Akzo - en wonen daar nog steeds.