Categorieën

Service

Zilveren Traan naar Sylvia Borges

Zilveren Traan naar Sylvia Borges
Uit

Zilveren Traan naar Sylvia Borges

  • Redactie
  • 18-11-2022
  • Uit
Zilveren Traan naar Sylvia Borges

SCHIEDAM - De Zilveren Traan, de prijs voor de beste korte film op het Suikerzoetfestival, is gewonnen door Syliva Borges. De Duitse nam gisteravond in het Theater aan de Schie op de openingsavond van het festival de prijs (een kunstwerk en een cheque van vijfhonderd euro) in ontvangst.

Zij won prijs met de korte film Exhibition (uit 2020), dat met een kwinkslag en knipoog in vier minuten het verhaal vertelt van een potloodventer. Die wil gezien worden, maar dat valt niet mee in tijden waarin iedereen voortdurend naar een telefoonscherm kijkt. Exhibition was een van de 27 films die meedongen naar de titel. De keuze van de 27 was van Jan Bekkering; Eline Staats, Digna van der Put en Jorn Koning vormden de jury.

De korte films worden vanavond en de komende dagen min of meer 'random' en onaangekondigd voorafgaand aan de hoofdfilms vertoond. Vandaag zijn er 21 films en een documentaire te zien in het woonhuis Warande 157, in de Havenkerk, de Grote of St.-Janskerk, de Westvest90-kerk, jongerencentrum Muradiye (in de moskee aan het Raam), in de Korenbeurs, in Wenneker Cinema en het Theater aan de Schie.