Categorieën

Service

Zonder straf je steekwapen inleveren

Zonder straf je steekwapen inleveren
Nieuws

Zonder straf je steekwapen inleveren

  • Redactie
  • 07-10-2022
  • Nieuws
Zonder straf je steekwapen inleveren

Een klein deel van de jongeren draagt regelmatig een mes bij zich; foto: stock


SCHIEDAM - De laatste jaren hebben we te maken met messenproblematiek onder jongeren. Daarom organiseert de gemeente samen met de politie en jongerenwerk een regionale inleveractie van steekwapens. Iedereen die van een mes af wil, kan dit van 10 tot en met 16 oktober afgeven bij het politiebureau of een van de andere inleverlocaties. Dit kan anoniem en zonder straf: de gemeente en politie registreren geen gegevens.

Een klein deel van de jongeren draagt regelmatig een mes bij zich. Dit doen ze omdat ze zich onveilig voelen en zichzelf willen beschermen. Maar het dragen van een mes levert juist gevaar op. De jongeren gaan ruzies en geweld minder snel uit de weg, waardoor situaties sneller escaleren. Vaak met dramatische gevolgen, waarbij de jongeren zelf gewond raken. Daarom vinden de gemeente en de politie het belangrijk het messenbezit onder jongeren terug te dringen.

Naast messen kunnen in deze week ook slag- en stootwapens zoals boksbeugels worden ingeleverd. Het inleveren gebeurt anoniem, er worden geen gegevens geregistreerd. Ook kun je niet bestraft worden. De messen kunnen worden ingeleverd van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober bij de inleverton op het politiebureau aan het Bijdorpplein 1. Op I: www.leverjemesin.nl is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio.

Deze actie wordt georganiseerd door de gemeenten Albrandswaard, Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Goeree-Overflakkee, Molenlanden, Papendrecht, Nissewaard, Rotterdam, Ridderkerk, Schiedam, Sliedrecht en Zwijndrecht in samenwerking diverse jongerenorganisaties en de Politie Eenheid Rotterdam.