Categorieën

Service

Zorgen om consequenties sneuvelen S'maak

Zorgen om consequenties sneuvelen S'maak
Politiek

Zorgen om consequenties sneuvelen S'maak

  • Redactie
  • 17-02-2023
  • Politiek
Zorgen om consequenties sneuvelen S'maak

SCHIEDAM - De Schiedamse raadsfracties van Ouderenpartij en AOV maken zich zorgen over de financiële gevolgen van het afketsen van het bouwproject S'maak. 

Gisteren werd duidelijk dat er grote problemen zijn bij de ontwikkeling van het project, pal tegenover het station, die de initiatiefnemers nu nopen het proces stil te leggen. Zie hier.

Daarom willen AOV en Ouderenpartij van B&W weten welke de consequenties van die ontwikkeling zijn op het gemeentelijke huishoudboekje. Zij stellen daartoe vandaag schriftelijke vragen. 

Daarin nemen zij het verdwijnen van de speelplaats tussen Singel en Overschiesestraat mee, net als de parkeerruimte die aan de nieuwbouw zou worden opgeofferd. "Bent u bereid om de nu toch voorlopig wel erg nutteloze acties om de grond bouwrijp te (laten) maken, te staken en een ander (in dit geval letterlijk) af te dekken en het terrein tot het uw volgende debacle zo in te richten dat hier in ieder geval voorlopig weer een speelveldje en parkeerplaatsen komen?". Je hoeft geen kenner te zijn om in de formulering van deze vraag de hand van Maarten Reuderink van de Ouderenpartij te herkennen. Hij stelde de vragen samen met Cock de Jong van AOV op.