Categorieën

Service

Zwaartransport Mammoet in Zweden trekt veel bekijks

Zwaartransport Mammoet in Zweden trekt veel bekijks
Nieuws

Zwaartransport Mammoet in Zweden trekt veel bekijks

  • Redactie
  • 14-06-2022
  • Nieuws

SCHIEDAM - Zweedse media maken melding van een bijzonder transport door het land, dat veel aandacht krijgt. Verantwoordelijk daarvoor is Mammoet.

De Schiedamse specialist is zwaartransport 'brengt' een enorme transformator naar een windpark in aanleg bij Ånge, een kleine vijfhonderd kilometer boven Stockholm en nog niet halverwege Zweden. De transformator is gemakt door Hitachi, in een fabriek in Ludvika, gelegen een beetje tussen de Zweedse hoofdstad en zijn plaats van bestemming. Het gevaarte weegt 750 ton.

Het transport over hemelsbreed zo'n 350 kilometer gaat over de weg en via de binnenvaart. Mammoet zet daartoe een 'oplegger' met 256 wielen in. 32 assen ondersteunen de truck, die daarom 106 meter lang is - je moet al die assen immers ook kwijt. Volgens de media gaat het om het zwaarste transport over Zweedse wegen ooit. Het transport begon ongeveer twee weken geleden en nadert zijn voltooiiing. Ook wel logische dat het even kost, want het transport gaat met zo'n vijf tot vijftien kilometer per uur.