Frankeland kampt met Corona-uitbraak

02-11-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Zorgcentrum Frankeland kampt met een groot aantal Coronabesmettingen. In de afgelopen tien dagen zijn 28 bewoners positief op het virus getest. Ook twaalf medewerkers bleken Corona te hebben opgelopen.

Dat feit lijkt duidelijk bewijs voor de claim van virologen die de afgelopen weken geregeld opdook in de media, dat de beschermende werking van het vaccin hard aan het verdwijnen is, met name bij de mensen die als eersten zijn ingeënt en bij ouderen. Alle besmette bewoners waren dubbel gevaccineerd, beaamt directeur Ben de Koning van de Frankelandgroep.

Van de twaalf geïnfecteerde medewerkers waren er volgens hem zes niet gevaccineerd.

Het verzorgings- en verpleeghuis neemt maatregelen om de uitbraak een halt toe te roepen. "Met ingang van vandaag werken we op alle afdelingen weer structureel met mondneusmaskers", aldus De Koning. "Na de persconferentie van vanavond kijken we of en welke extra maatregelen we daar nog bovenop stapelen."

Drie afdelingen van Frankeland zijn 'gesloten'. Dat betekent dat bezoek alleen met maskers en na aanmelding de afdeling op kan en bewoners en medewerkers de afdeling niet mogen verlaten. Het gaat om de afdelingen 1, 3 en 5/7.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast; in plaats van medewerkers sprak de eerste versie halverwege het stuk abusievelijk van bewoners.Gerelateerd