Minister De Jonge op bezoek in Franciscus

29-04-2021 Gezond Redactie

Hugo de Jonge links; foto: Franciscus


ROTTERDAM - Minister Hugo de Jonge kwam zich vandaag persoonlijk op de hoogte stellen van de strijd tegen de gevolgen van Corona in het Franciscusziekenhuis. Hij bezocht de Rotterdamse vestiging.

Tijdens zijn werkbezoek ging de minister in gesprek met medewerkers van de Intensive Care, de cohortafdeling voor Coronapatiënten en van de zogenaamde prikstraat.

Hij kon zodoende ook zelf waarnemen hoe er vandaag weer patiënten vanuit Rotterdam werden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Het ging er op de IC hectisch aan toe. "De IC's op beide locaties liggen helemaal vol", zo kreeg de minister te horen. Ook op de cohortafdelingen is nog maar zeer beperkt plaats voor nieuwe patiënten.

Op de cohort, waar patiënten niet aan de beademingsmachine liggen, leerde De Jonge meer over de behandeling van mensen met Corona door middel van het Optiflowapparaat. Die dient patiënten extra zuurstof toe, hetgeen vaak opname op de IC kan voorkomen. Optiflow kost naar verluidt veel inzet van de verpleegkundigen, zo leerde longarts Han in 't Veen de minister.

Hij leerde ook over de aanhoudende tekorten van geschikt personeel. De Jonge kreeg ook voorgeschoteld hoe het opleiden door middel van simulaties via de zogenaamde Hololens, een soort virtuele werkelijkheidsbril, in zijn werk gaat.Gerelateerd