Nieuwe teststraat wordt grootste in regio

02-08-2020 Gezond Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


Laatste nieuws: De totale capaciteit van de teststraat wordt negenhonderd patiënten per dag.

SCHIEDAM - Morgen opent de GGD Rotterdam-Rijnmond aan de Fokkerstraat in de 's-Gravelandsepolder de nieuwe Coronateststraat. Het is de grootste teststraat van de GGD-regio met zes testplekken.

Steeds meer mensen in de regio willen zich laten testen. De GGD Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Schiedam hebben daarom samen gekeken naar mogelijkheden om de testcapaciteit uit te breiden. Op de locatie bij sporthal Margriet die tot eergisteren in gebruik was, bleek dit niet mogelijk. Daarom werd besloten te verhuizen naar een bedrijfsloods aan de Fokkerstraat 510. In dt pand zaten tot voor kort op tijdelijke basis verschillende kleinere bedrijven.

Mensen met klachten die passen bij het Coronavirus kunnen daar vanaf morgen laten testen. Het maken van een afspraak is nodig. Daardoor wordt het op de weg niet te druk, zo stelt de GGD. Om het verkeer in goede banen te leiden zet de gemeente verkeersregelaars in. Vanaf de entree van de 's-Gravelandsepolder wijzen borden de kortste weg naar de teststraat. Bezoekers rijden bij aankomst direct het terrein op. Zo blijven de bedrijven op de Fokkerstraat goed bereikbaar.

Bekijk de foto'sGerelateerd