Problemen met Corona terug in Frankeland

20-10-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Frankeland kampt opnieuw met Coronabesmettingen. De Havenflat, onderdeel van afdeling 4 van het zorgcentrum aan de Liduinastraat is gesloten. 

De andere delen van afdeling 4 zijn weer opengesteld, nadat ze eerder gesloten waren. Afgelopen zaterdag werd bekend dat twee bewoners positief hadden getest op Corona. Al eerder was de virusinfectie vastgesteld bij twee andere bewoners. Een van hen is opgenomen in het ziekenhuis, aldus Frankeland. De Havenflat blijft nu gesloten voor bezoek tot de laatste besmette bewoner 72 uur klachtenvrij is. 

Op afdeling LP 2/3 in Frankeland is zaterdag een medewerker positief getest. Deze afdeling blijft open, onder de nodige voorwaarden. Zo dragen medewerkers er nu de volledige uitrusting aan persoonlijke beschermingsmiddelen, blijven bewoners zo veel mogelijk in het eigen appartement en gaan de zorgafdeling niet af en kunnen er maximaal twee bezoekers per dag bij hen langs. De bewoners worden de komende twee weken goed gevolgd op een eventuele ontwikkeling van klachten, aldus het zorgcentrum.
 
Morgen worden de medewerkers getest die met de positief geteste medewerker hebben samengewerkt. Mogelijk leiden de resultaten daarvan tot aanpassingen in de regels.

De recente ontwikkeling van het Coronavirus en de kabinetsmaatregelen daarop volgend, hebben de leiding van de Frankelandgroep aangezet tot aanscherping van de procedures in de huizen. Zo wordt geprobeerd 'kruisbestuivingen tussen en samenkomsten met bewoners, huurders en bezoekers tot een minimum te beperken'. Verder is afgekondigd dat 'overal waar contacten tussen medewerkers/vrijwilligers en bewoners/cliënten plaatsvinden', gewerkt wordt met mondneusmaskers, wordt er ruim getest en zo veel als mogelijk geventileerd.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd