Start Centering Pregnancy bij verloskundigenpraktijk Aleida

27-01-2020 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Op dinsdag 18 februari komt mevrouw P. van Aaken, wethouder Zorg, Jeugd en Onderwijs bij de gemeente Schiedam, langs bij verloskundigenpraktijk Aleida voor de opening van de ruimte voor Centering Pregnancy.

Centering Pregnancy is een andere vorm van verloskundige zorg. In Nederland bestaat verloskundige zorg tijdens de zwangerschap uit een eerste individueel consult waar de anamnese wordt afgenomen en hierna uit ongeveer twaalf individuele consulten van gemiddeld vijftien minuten. Bij Centering Pregnancy vindt het eerste consult waarin de anamnese wordt afgenomen individueel plaats. De vervolgcontroles tijdens de zwangerschap worden echter niet individueel maar aan een groep zwangeren met een vergelijkbare zwangerschapsduur aangeboden.

Acht tot twaalf vrouwen met dezelfde zwangerschapsduur ontmoeten zo elkaar, krijgen een grotere rol in hun eigen zorgproces, zoals zelf bloeddrukmeten, wegen en hun eigen dossier bijhouden. De groepsbijeenkomsten duren veel langer (twee uur) dan het gangbare individueel consult van gemiddeld een kwartier. Daardoor is de interactietijd tussen de zorgverlener en de zwangere groter. Zo kan er uitgebreider gesproken worden over factoren die van invloed zijn op de zwangerschap en de gezondheid van moeder en kind.Gerelateerd