Zou het...?

28-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Zou het? Zou het echt kunnen dat we nu niet te vroeg juichen als we zeggen: er worden vandaag negen positiieve Coronatests gemeld door het RIVM?

Want dat is het geval: op 4921 bewezen besmette Schiedammers staat de teller van het RIVM. Dat zijn negen mensen meer dan gisteren.

Natuurlijk is er reden voor voorzichtigheid: om we al eerder de vlag te vroeg in top hadden, omdat het Kerstmis is geweest en er toen minder getest is. Omdat mensen in laboratoria ook vrij dagen hebben. Afijn, er is genoeg op af te dingen, op dat lage aantal van negen, maar wie weet...

Om het in perspectief te zetten: in heel Nederland worden vandaag 7453 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is ook flink lager dan gisteren (toen 9109), maar dat verschil is minder dan dat tussen negen en de 21 van gisteren in Schiedam, of de dertig van de dag ervoor, of de 39 van de dag daarvoor. Het aantal Schiedamse geïnfecteerden per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dag ligt nu op 257.

Het aantal opgenomen Coronapatiënten is in Nederland groter dan gisteren (273 om 243, waaronder zowel gisteren als vandaag geen Schiedammers. Meer mensen moesten ook behandeld worden op de IC: vandaag worden daar 54 nieuwe patiënten gemeld, tegen 42 gisteren. 44 Overledenen als gevolg van Covid-19 zijn er natuurlijk ook veel te veel.

Maar toch, wie weet... de komende dagen zal ongetwijfeld duidelijk worden of de ontwikkeling van het aantal Corona-infecties in Schiedam nu echt drastisch afneemt.Gerelateerd