Ergernis over drukte op rotonde

15-11-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Grote ergernis de afgelopen dagen bij het ziekenhuis. Opmerkelijk genoeg vooral bij de mensen voor wie het werk erop zat en die naar huis wilden.

Op de rotonde in de Hargalaan, pal voor de uitgang van het parkeerterrein van het ziekenhuis, doen zich dagelijks op verschillende momenten verkeersopstoppingen voor.

De aanleg van een nieuwe rotonde op de Zwanensingel in Vlaardingen is debet aan de problemen bij het ziekenhuis. Het verkeer dat normaliter van Holy naar Groenoord gaat, moet nu omrijden via de Hargalaan. Dat zorgt voor extra drukte.

Op de rotonde voor het ziekenhuis voegen de medewerkers en patiënten die vanuit het ziekenhuis huiswaarts gaan, zich in de verkeersstroom in. Maar omdat het verkeer op de rotonde voorrang heeft, is het soms lang wachten voor de automobilisten vanaf het Franciscus Vlietland. Gisteren kostte het personeel van het ziekenhuis dat aan het eind van de middag huiswaarts ging, vijftig minuten om tot de kruising tussen Novotel en Margriethal te komen. Ook een optrek- en aanschuiftijd van anderhalf uur schijnt al te zijn voorgekomen. Gevolg is dat personeel op zoek gaat naar parkeerplekken elders.

Het ziekenhuis beraadt zich op maatregelen - want de werkzaamheden aan de rotonde in Vlaardingen duren nog tenminste tien weken - maar kijkt in eerste instantie naar de gemeente Schiedam.

De beelden schijnen nog een gematigd beeld te geven van hoe lang het automobilisten in spitstijd kost om toegelaten te worden tot de rotonde.