Mogelijk meer slachtoffers bij schietincident

29-12-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Bij het schieten gisteren in een woning in de Boomgaardstraat in het centrum, is mogelijk meer dan een slachtoffer gevallen. 

Dat stelt de politie, in een bericht over het incident waarbij gisteravond een dode viel. "Dat er meer slachtoffers zijn gevallen kan niet worden uitgesloten."

Het onderzoeksteam is daarom dringend op zoek naar getuigen.

Rond half acht gisteravond hoorden getuigen schoten vallen. De gewaarschuwde politie trof de gewonde man in de woning aan de Boomgaardstraat aan. "Ze zijn direct begonnen met reanimeren. Een traumateamn nam dit kort erna over, maar de hulp mocht niet meer baten", aldus de politie. Andere agenten onderzochtend de omgeving,  forensisch experts begonnen een sporenonderzoek.

Uit dat onderzoek bleek dat er mogelijk nog een gewonde betrokken was bij het incident. Die zou, al dan niet met hulp van anderen, de woning hebben weten te verlaten.

De politie zoekt met name naar mensen die deze vluchtende(n) hebben gezien. "We gaan er vanuit dat omstanders of buurtbewoners iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Boomgaardstraat en aangrenzende straten, waaronder de Bagijnhof, Lange Kerkstraat, Grote Markt en Ooievaarsteeg." Wie meent informatie te kunnen verstrekken die bijdraagt aan het onderzoek (inclusief mensen die wellicht gisteren al politiemensen te woord stonden) wordt verzocht te bellen met T:  0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.


Gerelateerd