Britt Eerland in finale Europees toptoernooi

• 09-02-2020

TAFELTENNIS -  Britt Eerland staat in de finale van het top-16 toernooi in Montreux. Ze neemt het daarin op tegen Petrissa Solja, de winnares van vorig jaar.

De Schiedamse tafeltennisster verraste door gisteren al te winnen van Bernadette Szocs en Ni Xia Lian, beiden oud-winnaressen van het Europese toernooi. Vanmorgen bond zij van Sofia Polcanova uit Oostenrijk, als eerste geplaatst voor dit toenooi. Het werd 4-1 (11-6, 11-7, 6-11,11-8, 11-9).

Voor de goegemeente waren de overwinningen verrassend. Eerland is de nummer tien van de plaatsingslijst en debuteerde vorig jaar op het toernooi. Ze werd toen direct in de eerste ronde uitgeschakeld.

Eerland is de vijfde Nederlandse finaliste op de top-16 (voorheen bekend als top-12). Bettine Vriesekoop (zeven keer in de eindstrijd, waarvan twee gewonnen), Li Jiao (won haar vier finales), Li Jie (scoorde één uit vier) en Mirjam Hooman (één keer toernooiwinnaar) gingen haar voor.