Castaignos naar Portugal

29-08-2016 Sport Redactie

VOETBAL - Sporting Lissabon wordt de nieuwe werkgever van de Schiedamse voetballer Luc Castaignos.

De 23-jarige spits komt over van Eintracht Frankfurt. Castaignos bevestigde zijn transfer in een filmpje op Twitter, waarin hij de fans van de Portugese topclub toespreekt. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar hij tekent.

Castaignos, van 27 september 1992, Zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij Excelsior '20; hij woonde op steenworp afstand van Sportpark Thurlede. Als C-junior stapte hij over van Excelsior '20 naar Spartaan '20. Spartaan werkte in die tijd nauw samen met Feyenoord en zo werd Castaignos overgeheveld naar de Rotterdamse club. Als Feyenoorder maakte hij deel uit van diverse Nederlandse nationale jeugdselecties. In het voorjaar van 2009 deed hij mee aan het Europees kampioenschap -17.

Castaignos maakte op 24 september 2009 zijn debuut in de hoofdmacht van de Kuipclub, uit tegen Harkemase Boys in het toernooi om de KNVB beker. Zijn eredivisiedebuut dateert van 28 februari in het jaar daarop, in de wedstrijd tegen FC Groningen (2–3 winst) viel hij tien minuten voor het eindsignaal in.  Op 24 maart stond Castaignos voor het eerst in de basis, tijdens de halve finale van de KNVB beker tegen FC Twente.

Al snel maakte het jonge talent de overstap naar Italië, waar hij na de zomer van 2011 aan de slag ging. Een seizoen later was de speler terug in Nederland, bij FC Twente. Daar speelde hij drie seizoenen voor hij vorig jaar een contract tekende bij Eintracht Frankfurt.
Gerelateerd