Nexus naar eerste winst in zaalseizoen

• Redactie
  • 01-12-2019

KORFBAL - De eerste thuiswedstrijd van Nexus in het zaalseizoen werd tegen Atlas uit Ritthem gespeeld. Het belang van de wedstrijd was voor iedereen duidelijk na het verlies van OZC.

Na het eerste fluitsignaal werden er aan beide kanten kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Na drie minuten vielen de eerste doelpunten aan de kant van Nexus. Atlas wist hier direct met doelpunten op te reageren, wat resulteerde in een 2-2. Vanaf dit moment wist Nexus los te komen. Er werd langzaam gebouwd aan een voorsprong, bij rust stond het 10-6 voor de Schiedammers.

Vol vertrouwen begon Nexus aan de tweede helft. Dat vertaalde zich in doelpunten. Nexus liep uit tot 17-10. Verdedigend zat het bij de Schiedammers goed dicht, met goede onderscheppingen. De laatste minuten van de tweede helft bleef Nexus vol vertrouwen spelen, met een dik verdiende 20-13 als eindstand.

Door de winst staat Nexus nu derde. Volgende week zal Nexus in eigen zaal Vriendenschaar ontvangen.