Schiedamse clubs teleurgesteld en geërgerd over schrappen trainingen

28-04-2020 Sport Redactie


SCHIEDAM - De Schiedamse sportclubs reageren zeer teleurgesteld over het moeten afgelasten van de trainingen die ze voor morgen hadden gepland.

Bij PPSC zouden alle jeugdteams morgenavond en donderdagavond trainen, zo meldt een woordvoerder van de club. "Die kinderen hebben er de hele week naar uitgekeken. Ook kinderen die geen lid van de vereniging zijn, zijn uitgenodigd. Die vallen dus niet meer te bereiken om ze te laten weten dat het niet door kan gaan." De PPSC-jeugdleider heeft weinig goede woorden over voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, die volgens de gemeente Schiedam 'niet voor elkaar krijgt wat andere veiligheidsregio's in Nederland wel lukt', en dat onverwachts een dag van tevoren laat weten. Hij vermoedt dat duizenden kinderen in de regio teleurgesteld zullen zijn. "Zelf ben ik woedend."

HC Schiedam reageert kort en bondig door middel van een twitterbericht: "Triest."

Hermes-DVS roept sportwethouder Fahid Minhas op 'het te regelen'. De kinderen staan te trappelen en dan dit, zo kan de club zijn verbijstering en irritatie nauwelijks verhullen.

De geleverde inspanningen de afgelopen week, in het bij elkaar roepen van de kinderen en vrijwilligers, het maken van draaiboeken, het opstellen van verkeersschema’s en het verzinnen van aangepaste trainingsschema's: allemaal voor niets, zo geeft de teleurstelling in. Maar ook: "We hebben nog even geduld", aldus een woordvoerder van Hermes-DVS op twitter.

Overigens gaat men in Vlaardingen heel anders om met de uitblijvende noodverordening. Zie dit stuk van de collega's van Vlaardingen24.Gerelateerd