Kinderwinkel op de Hoogstraat

29-01-2020 Winkelen Redactie

Phyllis Touw: "Het gronden en verven, beschilderen, afwerken met beschilderingen en leuke knoppen geeft me energie!"; foto's: Kinderwinkel d'Uk


SCHIEDAM - Kinderwinkel d'Uk opent zaterdag aanstaande zijn deuren voor het publiek.

Op Hoogstraat nummer 66 kunnen kinderen en hun ouders dan terecht voor kindermeubels, knutselspullen en (houten) speelgoed. De winkel is een initiatief van Phyllis Touw. "Naast mijn baan als schoolleider, heb ik altijd geklust, meubels vermaakt en beschilderd. Als kind haalde ik al de poten onder de grote speelgoedkast vandaan omdat ik dat mooier vond…", blikt Touw op de website van haar winkel terug op hoe het zo gekomen is. "Ik kreeg steeds meer behoefte om veel meer met mijn handen te gaan werken en mooie dingen te creëren. In mijn bedrijf Kinderwinkel d’Uk komt dat allemaal samen. d’Uk of Uk was een koosnaampje voor mijn kinderen toen zij klein waren.”

Touw verkoopt al langer kindermeubels van eigen makelij via de website www.d-uk.nl. "Een belangrijk thema in mijn bedrijf is duurzaamheid. Dat krijgt vorm door hergebruik van meubels en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Als je een half uur bij de milieustraat van een grofvuillocatie staat, dan schrik je. Wij gooien met elkaar zoveel weg! We moeten met elkaar meer opnieuw gaan gebruiken. Het is verleden tijd om de afvalberg steeds groter te laten worden."

In de nieuwe, 'echte' want fysieke winkel, is een speelhoek ingericht, zijn kleine winkelwagentjes te vinden voor de ukkies zelf. en is een Muizenhuis te vinden. Verder ook een trapje om mee te kijken bij het afrekenen, verstopte elfendeurtjes, en twee grote bomen in de winkel; Touw heeft kosten noch moeite gespaard om kinderen te verrassen en zich thuis te laten voelen in de winkel. "Grote en kleine mensen die zoeken naar kleur en orginaliteit? Welkom!", aldus Touw.

Ziij wil in de zaak ook knutselmiddagen gaan organiseren. Verder richt ze zich ookop het herstellen van meubels en speelgoed, bijvoorbeeld vanwege de emotionele waardedie deze hebben. Een tussenvorm, zoals het klanten zelf leren opknappen is voor haar ook een optie.

Op onderstaande foto's een impressie vanuit de winkel in opbouw.

Bekijk de foto'sGerelateerd