Dat het wonder geschiedde...

28-04-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Zo maar wat dagen in april in west. Nijvere huismannen en -vrouwen krijgen het voorjaar in de bol en willen hun stulpjes proper en rein krijgen. Een nieuw ameubelementje, het schuurtje spik en span. De vrije tijd is misschien schaars, dus het moet nu gebeuren. En dan niet nog uren, dagen blijven zitten met dat bankstel in de gang, of het bed in de tuin. Dus...

Hop, gooi maar op straat.

Is de nood zo hoog? Of zijn de mensen te lui om een afspraak te maken met Irado? Weten ze - als nieuwkomers in stad en land - niet hoe het werkt? Moet de informatievoorziening beter? Want er kan veel bij Irado: huisraad, zonneschermen, schrootjes en deuren, gordijnen, het mag allemaal aan de straat worden gezien door wie een afspraak heeft gemaakt met de mannen en vrouwen van de vuiilophaal. Of wonen er gewoon asocialen in west die overal lak aan hebben en gewoon hun vuilniszakken bij de container zetten, als ze kun pasje vergeten zijn?

Misschien is het van alles een beetje, dat maakt dat mensen die stap niet zetten maar kiezen voor het bij de vuilcontainers zetten van hun spul. Het resultaat is in ieder geval dat keer op keer de buurt met de zooi zit. Voor kinderen soms extra speeltuig - 'lekker springen op zo'n matras', maar ook een trekker voor meeuwen en ander ongedierte, een blijvende vervuiling voor het milieu - want zelfs als er opgeruimd is blijft er piepschuim en ander klein grut aan plastic achter. En een bron van ergernis voor veel buurtbewoners.

Dus, mensen, laten we een beetje opletten. En Irado bellen of via de site een afspraak maken.

En tot die tijd is er de Buiten Beter-app. Werkt vlekkeloos, zo werd gisteren weer bewezen.

De foto's van de hoek van de Westfrankelandsestraat en de Fabristraat zijn gemaakt op 14 april, 16 april en 28 april: spelende kinderen op zaterdag, na opruiming op maandag opnieuw veel huisraad op straat. Na het opruimen blijven er korrels en piepschuimresten over. De laatste twee foto's zijn gisteren gemaakt: eerst de rommel en nadat iemand via de app Irado had gewaarschuwd, enkele uren later de opgeruimde straat.

Bekijk de foto'sGerelateerd