Flink uitstel voor werk aan Scheepvaartweg

22-05-2021 Wonen Redactie

In februari werden de waterlopen bij de tramlus al aangepakt; foto: Sjoukje Meeuwissen


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam gaat de Scheepvaartweg en Slimme Watering en de openbare ruimte ter hoogte van de tramkeerlus in Schiedam-Noord aanpakken. Het werk zal later worden uitgevoerd dan gepland.

Eerder was het werk aangekondigd voor het derde kwartaal van dit jaar, dat wordt nu negen maanden later.

"Uit onze laatste financiële berekening blijkt dat we een tekort in het projectbudget hebben", zo stel de gemeente in een mededling aan omwonenden. "Hierdoor is het niet mogelijk om nu de aanbesteding te starten. Helaas betekent dit dat de planning opschuift."

Het project betreft de belangrijke doorgaande ringweg van noord, tussen de Kasteelweg en de wijk De Akkers. "De openbare ruimte is verzakt en moet worden opgehoogd. Ook gaat de gemeente de rioolaansluitingen vervangen. Naast de ophoging worden enkele verbeteringen doorgevoerd zoals de verkeersveiligheid op de Scheepvaartweg-Slimme Watering. Daarnaast gaan we het gebied vergroenen", aldus de ambitieuze opgaven van de stad. 

Tegelijk met het werk zal de RET werkzaamheden uitvoeren aan het tramspoor. Dat is, net als de bovenmasten, aan vervanging toe. De halte Harreweg wordt opnieuw ingericht.

Allerhande betrokken partijen hebben al hun inbreng naar voren gebracht. Daaaronder het Hoogheemraadschap van Delfland, de Fietsersbond, Stedin, Evides, KPN en Deltafiber. "Deze eisen en wensen zijn verwerkt in het definitieve  inrichtingsplan. Momenteel werken wij nog aan het beplantingsplan en worden (geotechnische) berekeningen uitgevoerd."

Een belangrijke factor bij het plannen van het werk is het stookseizoen, aldus de gemeente. "Vanaf half oktober tot en met half april mogen er geen gasonderbrekingen plaatsvinden." In de geplande werkzaamheden is het nodig de gaslevering te onderbreken, omdat kabels en leidingen in de grond verlegd worden. "De planning schuift daarom nog iets op. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2022."


Gerelateerd