Categorieën

Service

Samenscholingsverbod op Van 't Hoffplein

Samenscholingsverbod op Van 't Hoffplein
Wonen

Samenscholingsverbod op Van 't Hoffplein

  • Redactie
  • 27-07-2017
  • Wonen
Samenscholingsverbod op Van 't Hoffplein

Op het Van 't Hoffplein werden onlangs palen gezet - om het voetballen te ontmoedigen; overdag is het er goed spelen

SCHIEDAM - Op en rond het Van 't Hoffplein in oost geldt vanaf morgen een samenscholingsverbod. Tussen tien uur 's avonds en zeven uur in de ochtend mogen zich geen mensen in groepen van vier of meer personen ophouden bij het plein. Het verbod geldt voorlopig voor drie maanden.

Ook is er cameratoezicht ingevoerd en zijn er 'pleinregels'. Hetverbod om zich groepjesgewijs in de late avond en nacht op het plein te bevinden is ingesteld om het hoofd te bieden aan overlast die omwonenend ervaren, met name van samenscholingen van mannen die de laatste jaren als buitenlandse werknemers in de wijk zijn komen wonen. Op een mooie zomeravond zijn er soms tientallen mensen op het plein te vinden, die daar praten, roken en drinken en soms ook te voetballen, geregeld tot in de vroege uurtjes.

Sinds vorig jaar probeert de gemeente, op voorspraak van de buurtbewoners, iets de doen aan de 'hangvolwassenen'. Het plein is inmiddels ook aangepast: een muurtje, een hek en bankjes zijn verwijderd en er zijn bollen en palen geplaatst om het voetballen op het plein te ontmoedigen. De politie zal samen met het team Toezicht en Handhaving van de gemeente surveilleren en toezicht houden op naleving van het verbod.