Sfeer in je woning met juiste verlichting

26-07-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - De laatste interieurtrends volg je tegenwoordig gemakkelijk via kanalen zoals Instagram, Pinterest of via verschillende interieurblogs. Zo heb je al snel een hip & trendy interieur in een paar gemakkelijke stappen! Handig. Alleen krijg je door het volgen van interieurtrends niet per se sfeer in je woning, daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips waarmee je een trendy én sfeervolle woning krijgt.

Trends, trends, trends

Het afgelopen jaar waren er een paar grote trends op het gebied van interieur. Denk aan de stof velvet, een cognac leren bank, planten, botanische elementen en veel hout. In 2018 zag je dat je vooral moet durven en experimenteren. Kleuren waarvan je eerst dacht dat ze een totale mismatch waren, passen ineens toch wel mooi bij elkaar. Ook zag je veel verschillende patronen voorbij komen, in bijvoorbeeld vloeren of vloerkleden voor in de woonkamer. De visgraatvloer was niet te missen in 2018, gecombineerd met stoere materialen zoals metaal & goud!

Wanneer je nog niet op de hoogte was van de laatste trends van 2018, dan ben je dat nu wel. Voor degene die zijn of haar interieur wél al helemaal up-to-date hebben, het is nu tijd om meer sfeer aan de woning toe te voegen.

Denk aan je verlichting

Hoe kun je dat nou het beste doen? Door middel van de goede verlichting in je woning! Hierbij kun je denken aan super veel verschillende dingen, zoals lampen, kaarsen of raambekleding. ’s Avonds kun je het natuurlijk gezellig maken door wat leuke kaarsen aan te steken, of de woning te verlichten met mooie lampen. De lampen die erg trendy zijn momenteel, zijn lampen met een gloeidraad erin verwerkt. Ook wel bekend als kooldraadlampen. Deze lampen geven warm licht, waardoor het in je huis meteen al een stuk sfeervoller wordt.

Raamdecoratie kan daarnaast meerdere rollen in je woning vervullen, namelijk een trendy toevoeging aan je interieur zijn, functioneel én sfeer toevoegen. Kies voor een roljaloezie, hierbij geniet je van de voordelen van een rolgordijn en een jaloezie in één. De roljaloezie is ook wel bekend onder de naam duorolgordijn. Door de afwisselende banen met verschillende transparanties creëer je gemakkelijk sfeer.

Daarnaast zijn houten jaloezieën ook een gave optie én de meest populaire raamdecoratie van de afgelopen tijd. De lamellen van je houten jaloezieën zijn zelf te bedienen, door ze te verstellen bepaal je zelf hoeveel licht er in je woning komt. Kies voor een mooie warme houttint voor een extra knusse look. Met jaloezieën vermijd je ook directe inkijk, zo zal je nooit meer last hebben van voorbijgangers die naar binnen kunnen gluren.

Met welke raamdecoratie haal jij de sfeer in huis?Gerelateerd